Dragnea susține că în România există o mafie a importului de legume și fructe, protejată de membri ai unor instituții

Dragnea susține că în România există o mafie a importului de legume și fructe, protejată de membri ai unor instituții
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2017

Președintele PSD Liviu Dragnea consideră că inspectorii antifraudă ar trebui să soluționeze problemele generate de mafia importului de legume și fructe în România. Liderul social-democraților consideră că în acest sector “sunt rețele mafiote, cu bani mulți investiți, cu protecție din partea unor membri ai unor instituții”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Social-democratul Liviu Dragnea a precizat, în timpul unei vizite în localitățile Cilieni și Rusănești, din județul Olt, că producătorii agricoli nu reușesc să își vândă produsele din solarii din cauza unor “rețele mafiote”, scrie News.ro.

"Roșiile ajung în piață, numai că nu ajung direct și trebuie să recunoaștem că n-a fost timp suficient ca, într-o lună, două, trei, să se poată distruge aceste rețele mafiote. Sunt rețele mafiote, cu bani mulți investiți, cu protecție din partea unor membri ai unor instituții. Nu-i știm, dar nu se putea fără protecție. Este și o rețea românească. Oamenii merg cu roșia, n-au loc în piețe și se joacă cu ei. Ți-o iau, dar nu-ți dau factură. Iar legumicultorii sunt puși în fața a două opțiuni: să stea cu tone de roșii să se strice și să aștepte o factură care nu mai vine pentru că, deocamdată, statul încă nu este pregătit să dea această bătălie în această perioadă, ci abia la toamnă sau la sfârșitul anului, sau să le dea și să aștepte mai târziu, când va scădea prețul, când angrosiștii sunt dispuși să le dea facturi. Așa se joacă cu ei demult”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul social-democraților susține că în acest război împotriva samsarilor și adevărații producători agricoli ar trebui să intervină instituțiile statului, printre cei care ar trebui să ia măsuri numărându-se și inspectorii Antifraudă, despre care Dragnea susține că dau amenzi “pentru nimicuri”.

Eugen Nicolăescu, votat viceguvernator BNR. Angajat la Flora și Athenee Palace, ministru al Sănătății în două guverne CITEȘTE ȘI Eugen Nicolăescu, votat viceguvernator BNR. Angajat la Flora și Athenee Palace, ministru al Sănătății în două guverne

“Ar trebui să intervină Protecția Consumatorului, ANSVSA și Antifrauda. Poate că Antifrauda se concentrează pe marile probleme care sunt acum, în ceea ce privește comerțul, pentru că am înțeles că în ultimele zile au început să meargă să dea tot felul de amenzi pentru nimicuri, la firme mici și mari, pentru că lipsea un bon. Nu asta este marea problemă a sistemului. Vreau să-i văd că au curaj, minte și capacitate să rezolve aceste probleme, care sunt generate de mafia importului de legume și fructe în România. Sunt producători de legume, producători de fructe, care sunt aproape distruși, care au tot rezistat. Eu nu-s membru al guvernului, dar așa, ca observator intern, sunt și eu curios dacă sunt în stare să o facă”, a mai precizat Liviu Dragnea.

În timpul vizitei în localitățile Cilieni și Rusănești, Liviu Dragnea a vizitat solariile unuia dintre producătorii agricoli. În județul Olt, peste 1.500 de persoane s-au înscris în Programul pentru tomate, aceștia având posibilitatea de a primi de la stat 3.000 euro dacĂ reușesc să vândă 2.000 kilograme până la finalul lunii mai sau în perioada noiembrie-decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
liviu dragnea
fructe
legume