Estimările privind producția de grâu a UE, la cel mai redus nivel din ultimii șase ani. Optimism pentru România

Estimările privind producția de grâu a UE, la cel mai redus nivel din ultimii șase ani. Optimism pentru România
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2018

Analiștii de la Strategie Grains și-au înrăutățit din nou estimările privind producția de grâu din acest an a Uniunii Europene, din cauza condițiilor din nordul Europei care au dus la recolte "catastrofice", în timp ce condițiile favorabile din România, Bulgaria, Ungaria, Italia și Spania compensează presiunile asupra recoltelor provocate de vremea călduroasă și uscată din Germania, Polonia, Franța și Cehia, transmite Reuters.

Pentru grâul moale, analiștii subliniază că România și Bulgaria vor avea mai mult grâu pentru hrana animalelor în urma ploilor, arată Agerpres.

Într-un raport publicat joi, firma franceză a estimat că producția de grâu moale a UE se va situa la 127,7 milioane de tone, față de prognoza din iulie, de 132,4 milioane de tone, și de cea actualizată de la sfârșitul lunii trecute, de sub 130 de milioane de tone, cel mai redus nivel din ultimii șase ani.

CONFIRMARE Fondul de investiții Al Dahra Holding, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, cu afaceri de 1 miliard dolari, a preluat Agricost, cel mai mare producător agricol local CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Fondul de investiții Al Dahra Holding, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, cu afaceri de 1 miliard dolari, a preluat Agricost, cel mai mare producător agricol local

Prognoza de joi reprezintă un declin de 10% comparativ cu nivelul din 2017.

"De asemenea, analiștii Strategie Grains au revizuit în scădere estimarea privind producția de orz a UE din acest an, la 57,1 milioane de tone, în scădere cu 2,5 milioane de tone față de estimarea din iulie și cu 2% sub nivelul din 2017.

Seceta prelungită a devastat câmpurile cultivate cu grâu din nordul Europei, prețurile fiind în creștere din cauza temerilor privind posibilitatea unor noi pagube la culturi. Sunt afectate semnificativ culturile din Germania, al doilea producător de grâu din UE, și din Peninsula Scandinavă.

În cazul porumbului, care se recoltează în mare parte toamna, Strategie Grains și-a revizuit în creștere estimarea, cu 700.000 de tone, la 61,3 milioane de tone, în creștere cu 3% față de 2017.

Producția din România - al treilea mare exportator de grâu al UE - ar putea scădea anul acesta cu cel puțin 20%, a avertizat săptămâna trecută Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
grau
seceta