Rodbun intră pe piața utilajelor agricole. Compania vrea să ofere "la pachet" și soluții de finanțare pentru fermieri

Rodbun intră pe piața utilajelor agricole. Compania vrea să ofere "la pachet" și soluții de finanțare pentru fermieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2018

Grupul de agribusiness Rodbun, controlat de antreprenorii români Daniel Muntean și Alexandru Iancu, a intrat pe piața de distribuție a utilajelor agricole, prin brandul Gamma Technik, și are în vedere și furnizarea de soluții de finanțare pentru fermierii care intenționează să le achiziționeze.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Am preluat, începând cu acest an, distribuția utilajelor Unuia, cel mai mare producător de tehnică agricolă din Polonia, cu un portofoliu complet de utilaje, cu un raport excelent preț-calitate. Ne propunem să le oferim o alternativă fermierilor mici și mijlocii, care nu fac parte din grupul țintă al marilor producători și distribuitori de utilaje agricole. Mai mult, încercăm chiar să venim cu soluții de finanțare pentru ei", spune președintele Rodbun, Alexandru Iancu.

Potrivit acestuia, compania țintește să devină un jucător important pe piața de distribuție a utilajelor agricole, colaborând și cu o companie italiană care are în portofoliu mai multe branduri, adaptate acestui segment de piață.

Rusia restricționează importurile de produse din carne de porc din România CITEȘTE ȘI Rusia restricționează importurile de produse din carne de porc din România

"Vrem să creștem organic odată cu fermierii noștri. Pentru anul în curs estimăm pentru acest domeniu o cifră de afaceri de două milioane de euro", a afirmat Alexandru Iancu.

Rodbun a prezentat o gamă completă de utilaje pentru pregătirea solului, efectuarea de tratamente și distribuire de fertilizanți, utilaje de transport și manevrarea mărfurilor, cu ocazia unui eveniment desfășurat recent la Spanțov, în județul Călărași, la care au participat circa 500 de invitați.

Cu aceeași ocazie a fost prezentat materialul genetic produs de companie, sub marca Genetica Premium, și modul în care acesta răspunde, sub aspect cantitativ, calitativ și productiv, tehnologiei aplicate. A fost prezentată tehnologia de cultivare a rapiței, soiurile de grâu din genetica premium (Antille, Forhand), precum și un lot comparativ cu cele mai noi soiuri de grâu, triticale și orz din portofoliul Rodbun.

CNSM recomandă Guvernului să reevalueze programul Prima Casă, restrângând condițiile de acces CITEȘTE ȘI CNSM recomandă Guvernului să reevalueze programul Prima Casă, restrângând condițiile de acces

Rodbun, jucător autohton din agribusiness cu acoperire națională și cu operațiuni multiple la nivel de grup, respectiv ferme, producție, genetică, distribuție, logistică și transport, retail prin rețeaua de fitofarmacii, toate operațiunile fiind integrate, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 350 de milioane de lei, cu un număr de 500 de angajați.

În prezent, Rodbun lucrează peste 10.000 de hectare de teren arabil, în 10 ferme, situate în principalele zone agricole ale țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
rodbun
grupul rodbun
utilaje agricole
agribusiness
material genetic
fermieri
agricultura
solutii finantare fermieri