EximBank finanțează cu 21 milioane lei producătorul agricol Schwab Agro Prod

EximBank finanțează cu 21 milioane lei producătorul agricol Schwab Agro Prod
scris 15 feb 2021

EximBank a acordat, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care o implementează în urma mandatului special primit din partea statului român, o finanțare cu dobândă subvenționată în valoare de 21 de milioane de lei companiei Schwab Agro Prod, una dintre cele mai mari companii cu profil agricol din județul Satu Mare.

Fondurile acordate Schwab Agro Prod, în cadrul programului financiar de susținere a companiilor mari și a IMM-urilor cu cifră de afaceri de peste 20 milioane lei (în 2019), sunt destinate finanțării activității curente a companiei.

CEO-ul Norofert, antreprenorul care a adus pe bursă acțiunea momentului: UE distruge business-urile mici și mijlocii, protejează marile corporații! De ce a ales investiția în America în detrimentul UE CITEȘTE ȘI CEO-ul Norofert, antreprenorul care a adus pe bursă acțiunea momentului: UE distruge business-urile mici și mijlocii, protejează marile corporații! De ce a ales investiția în America în detrimentul UE

Schwab Agro Prod a fost înființată în anul 2004, iar în prezent exploatează 3.000 hectare de teren agricol, în zona Ardud, cu 40% culturi de toamnă (grâu și rapiță) și restul culturi de primăvară (soia, floarea-soarelui și porumb). În timp, societatea și-a lărgit sfera de activitate orientându-se către domeniul viticol. Astfel, în anii 2008 – 2009, a înființat plantații de viță de vie pe o suprafață de 205 ha de teren în zona Rătești, județul Satu Mare, fiind prima companie care a realizat o plantație de anvergură de struguri roșii din această regiune. În plus, Schwab Agro Prod deține și unul dintre cele mai moderne centre pentru depozitarea cerealelor din Transilvania, cu o capacitate de stocare de 35.000 tone și o capacitate de uscare 800 tone/zi, iar în 2014 a inaugurat o stație de biogaz în localitatea Ardud. Compania are aproape 50 de angajați, iar în 2019 a avut afaceri de circa 221 de milioane de lei.

”Anul trecut a fost unul dificil pentru toată lumea, dar, cu o strategie de criză eficientă, noi am reușit să optimizăm operațiunile pentru a asigura continuitatea activității. Cu toate acestea, având în vedere că situația este în continuă evoluție, trebuie să fim pregătiți să facem față oricăror provocări viitoare. De aceea, suntem încântați că am reușit să accesăm această finanțare de la EximBank care ne va permite să ne consolidăm capitalul de lucru și să ne concentrăm atenția pe derularea proiectelor de dezvoltare pe termen scurt, respectiv punerea în funcțiune a unui nou centru de procesare viticol cu o capacitate de până la 2.000 de tone de vin anual, precum și pe atingerea obiectivelor stabilite pentru termen lung – creșterea prezenței pe piața vinului și continuarea extinderii suprafeței agricole exploatate”, a spus Mihai Schita, managerul Schwab Agro Prod.

viewscnt
Afla mai multe despre
schwab agro prod
eximbank