Exportul de animale vii din România, gândit să fie interzis

Exportul de animale vii din România, gândit să fie interzis
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2021

Exportul de animale vii din România ar putea fi interzis după mai multe cazuri în care transporturile, mai ales de oi, au dus la adevărate masacre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai mulți deputați, dar și reprezentanți ai societății civile, discută o lege în acest sens, iar Parlamentul European ar putea propune restricții pentru transportul de animale vii. Reglementarea va ajuta economia noastră, spun activiștii. Abatoarele ar avea de câștigat și s-ar crea mii de locuri de muncă, arată Știrile Pro TV.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Aproape în fiecare an 1,7 milioane de oi vii sunt încărcate în camioane sau vapoare și pleacă din România.

Uneori transportul se face în condiții groaznice, iar multe oi nu ajung în viață la destinație, spun asociațiile care protejează drepturile animalelor.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Acum doi ani, imaginile groaznice cu cele peste 14.000 de oi moarte în Portul Midia, au făcut înconjurul lumii.

Societatea civilă le solicită deputaților români o lege care să oprească exporturile de animale vii. Acestea ar putea să fie tranșate în abatoare din România.

“Interesele României sunt să oprească reputația proastă. Respectă interesul economic, am câștiga 46 milioane de euro anual”, spune Gabi Păun, director Animals International: 

Așa s-ar crea și peste 4.000 de locuri de muncă în abatoare în care s-ar respecta chiar și solicitările de tranșare conform normelor religioase cerute de unele țări musulmane, importatori foarte importanți. Pentru asta abatoarele au angajați musulmani cu certificări speciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
export
animale