Fermierii din zona montană au la dispoziție 13 milioane de euro prin PNDR 2020 pentru abatoare de capacitate mică

Fermierii din zona montană au la dispoziție 13 milioane de euro prin PNDR 2020 pentru abatoare de capacitate mică
scris 12 aug 2020

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat, miercuri, că primește în continuare cereri de finanțare pentru realizarea abatoarelor de capacitate mică în zona montană, iar fondurile totale la dispoziția fermierilor sunt de aproximativ 13 milioane de euro și sunt acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

"Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale primește în continuare cereri de finanțare pentru realizarea abatoarelor de capacitate mică în zona montană. Fondurile totale la dispoziția fermierilor sunt de aproximativ 13 milioane de euro și sunt acordate prin submăsura 4.2 ”Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020)", a informat AFIR.

Cererile se depun exclusiv online pe site-ul agenției până la 31 decembrie 2020, ora 16.00 sau până când, prin cererile depuse, se atinge plafonul maxim de 19,4 milioane de euro. Pragul de calitate pentru proiectele care se depun în luna august este de 40 de puncte, stabilite prin cumularea criteriilor de selecție menționate în Ghidul solicitantului, scrie News.ro

Topoloveni s-a înregistrat la OSIM pentru magiunul de prune și alte produse. Fondatorul, la Profit TV: Dau afacerea cadou consumatorului care găsește ceva chimic CITEȘTE ȘI Topoloveni s-a înregistrat la OSIM pentru magiunul de prune și alte produse. Fondatorul, la Profit TV: Dau afacerea cadou consumatorului care găsește ceva chimic

Finanțarea nerambursabilă acordată prin PNDR 2020 este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru realizarea unui abator de mică capacitate în zona montană, în cazul în care acesta este realizat de către IMM-uri. Pentru grupuri de producători, cooperative sau societăți cooperative intensitatea sprijinului acordat poate ajunge până la 70%.

Dacă este realizat de alte întreprinderi decât cele menționate anterior, finanțarea PNDR va fi de maxiumum 40%. Fondurile nerambursabile acordate pentru o astfel de investiție pot ajunge până la maximum 300.000 euro/ proiect.

Sunt eligibile pentru finanțare investițiile în unități de sacrificare de capacitate mică destinate porcinelor, ovinelor, caprinelor și bovinelor, în conformitate cu Ordinul 35/ 2011 (privind aprobarea condițiilor minime de funcționare a abatoarelor de capacitate mică, cu modificările și completările ulterioare), care sunt amplasate în localități din zona montană. Lista cu Unitățile administrativ teritoriale (UAT) marcate cu abrevierea ANC‐ZM este publicată pe site-ul agenției.

Capacitatea maximă de sacrificare a unui abator de capacitate mică, incluzând tăierile de urgență, presupune un maxim de 5 UVM (unitate vită mare)/ zi și încadrarea în 200 de capete/ lună pentru porcine, ovine sau caprine și de 40 de capete/ lună pentru bovine. În cazul în care se realizează o investiție pentru un centru de sacrificare acesta trebuie să funcționeze pentru cel mult 2,5 UVM/  zi și să se încadreze în 100 de capete/ lună pentru porcine, ovine sau caprine și în 20 de capete/ lună pentru bovine.

Pentru a depune o cerere de finanțare a unei unități de sacrificare de capacitate mică, în zona montană, fermierii trebuie să respecte prevederile Ghidului solicitantului și anexele aferente acestuia, publicat la secțiunea Investiții PNDR în pagina dedicată submăsurii 4.2.

viewscnt
Afla mai multe despre
afir
zona montana
fermieri
abatoare