Fermierii europeni vor primi 467 milioane euro care vor completa ajutoarele directe

Fermierii europeni vor primi 467 milioane euro care vor completa ajutoarele directe
scris 29 nov 2019

Comisia Europeană a anunțat joi că va rambursa suma de 467 milioane euro fermierilor europeni, o sumă care inițial a fost dedusă din plățile directe pentru 2019 în ideea de a crea un fond anual pentru crizele agricole, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Chiar dacă în 2019 sectorul agricol s-a confruntat cu situații dificile, cum au fost condițiile climatice extreme, nu a fost nevoie de deblocarea rezervei de criză pentru a-i susține pe fermieri. Potrivit Comisiei Europene, măsurile de susținere adoptate anul acesta au putut fi finanțate din bugetul disponibil pentru Politica Agricolă Comună (PAC), scrie Agerpres.

UE se pregătește să vină în ajutorul crescătorilor de păsări prin limitarea importurilor din Ucraina CITEȘTE ȘI UE se pregătește să vină în ajutorul crescătorilor de păsări prin limitarea importurilor din Ucraina

În consecință, suma pusă deoparte va fi rambursată fermierilor de către statele membre începând cu data de 1 decembrie 2019.

Conceptul de fond de rezervă pentru crizele agricole și a mecanismului de rambursare a fost convenit în reforma PAC din 2013. Acest concept a fost aplicat pentru prima dată în anul bugetar 2014. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comisia europeana
fermieri
ajutoare