FOTO Ciolacu a dispus omologarea în România a vaccinului vietnamez contra pestei porcine. Institutul Cantacuzino l-ar putea produce pentru piața europeană

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2024

Premierul Ciolacu a anunțat că, în urma unei donații de vaccinuri contra pestei porcine din partea Vietnamului, a dispus ca ANSVSA să inițieze demersurile în vederea omologării acestui vaccin. În urma omologării, Institutul Cantacuzino ar urma să îl producă atât pentru piața internă, cât și pentru cea europeană. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO (Inquam Photos / George Călin)

Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul cu prilejul întâlnirii prim-ministrul Vietnamului, Pham Minh Chinh, aflat în vizită oficială în România. Intenția celor două guverne este de a colabora în domenii de interes reciproc, precum: întreprinderi mici și mijlocii, industria farmaceutică, agricultură, industria IT, energie regenerabilă și construcții/imobiliare.

Câte pensii speciale sunt plătite anual de la buget. Partea necontributivă, de 3 ori mai mare decât contribuția. Cine încasează cea mai mică și cea mai mare pensie CITEȘTE ȘI Câte pensii speciale sunt plătite anual de la buget. Partea necontributivă, de 3 ori mai mare decât contribuția. Cine încasează cea mai mică și cea mai mare pensie

”Vă mulțumesc personal pentru implicarea dumneavoastră în donația de vaccinuri împotriva pestei porcine. Este un gest care, alături de investițiile de zeci de milioane de euro pe care le facem acum, ne va ajuta să reechilibrăm efectivele de suine din România, grav afectate de această problemă.  

Tocmai de aceea, îmi doresc ca această donație să constituie baza pentru o cooperare de anvergură în domeniul farmaceutic.  

Inquam Photos / George Călin

Inquam Photos / George Călin

Vreau să producem în România aceste vaccinuri, la Institutul Cantacuzino, atât pentru piața internă, cât și pentru cea europeană. Este un proiect la care țin foarte mult și am dispus deja ca ANSVSA să inițieze demersurile pentru testarea în vederea omologării acestor vaccinuri contra pestei porcine”, a declarat Marcel Ciolacu, care a adăugat că vaccinurile sunt produse conform unei tehnologii noi.

Ciolacu și-a trimis un om de la cancelarie, cu studii de \ CITEȘTE ȘI Ciolacu și-a trimis un om de la cancelarie, cu studii de "Securitate și bună guvernare" la Colegiul Național de Apărare și de "Managementul Informaților de Securitate Națională" la SRI, să ocupe postul de secretar general al ANAF. Fostul SG al ANAF a prim

Ciolacu i-a mai propus omologului vietnamez realizarea unui parteneriat cu Antibiotice Iași pentru distribuția produselor companiei românești pe piața vietnameză.  

Inquam Photos / George Călin

Inquam Photos / George Călin

Șeful Executivului a mai spus că se va implica pentru ca unele dintre cele mai importante companii de stat românești – Transgaz, Transelectrica sau Romarm - să dezvolte parteneriate cu firmele omoloage din Vietnam.  

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta porcina
vaccin
vietnam
ansvsa
omologare
productie
cantacuziono
ciolacu