VIDEO CONFIRMARE Un nou jucător pe piața românească incipientă a centralelor virtuale de energie

VIDEO CONFIRMARE Un nou jucător pe piața românească incipientă a centralelor virtuale de energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2024

Grupul ceh Nano Energies a confirmat demararea activității de agregare de către subsidiara sa românească Digital Energy Services Romania, din postura de al treilea jucător licențiat pe piața românească incipientă de profil a centralelor virtuale de energie. Intrarea cehilor în România a fost anunțată de Profit.ro în vara anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Digital Energy Services SRL a primit licență de agregator de la ANRE în august 2023, aceasta fiind ulterior modificată luna trecută. 

În termeni simpli, Nano Energies poate opera de la distanță echipamentele clienților săi, fără a fi furnizorul lor de energie electrică. 

PRIMA NEWS Premierul Vietnamului: Cifra de afaceri cu România aproape s-a dublat CITEȘTE ȘI PRIMA NEWS Premierul Vietnamului: Cifra de afaceri cu România aproape s-a dublat

Actualmente, sistemele energetice sunt supuse unor schimbări tehnologice semnificative la nivel mondial, cu o sursă de energie fluctuantă și prețuri în creștere.

România s-a angajat să atingă o cotă de aproximativ 30,7% din sursele de energie regenerabilă până în 2030, prin Planul Național Integrat de Energie și Schimbări Climatice 2021-2030, din care capacitatea netă instalată de energie solară +3,7GWh (cu o țintă de 5,1 GWh) și eoliană +3,2GWh (ajungând la 5,3 GWh). 

Ciolacu și-a trimis un om de la cancelarie, cu studii de \ CITEȘTE ȘI Ciolacu și-a trimis un om de la cancelarie, cu studii de "Securitate și bună guvernare" la Colegiul Național de Apărare și de "Managementul Informaților de Securitate Națională" la SRI, să ocupe postul de secretar general al ANAF. Fostul SG al ANAF a prim

Nano Energies, companie originară din Republica Cehă, gestionează operațiuni în trei țări din regiune - Republica Cehă, Croația și România. În decembrie 2023, agregatorul de flexibilitate Nano Energies a fost achiziționat de grupul energetic Second Foundation, o companie cehă care este, de asemenea, lider european în tranzacționarea algoritmică pe piețele de electricitate, controlat de Vojtěch Kačena

viewscnt
Afla mai multe despre
agregatori energie
centrale electrice virtuale
consum dispecerizabil energie
reducere consum energie
echilibrare sistem energetic