Franța, cel mai mare exportator de grâu din UE, importă o cantitate neobișnuit de mare din România

Franța, cel mai mare exportator de grâu din UE, importă o cantitate neobișnuit de mare din România
scris 26 apr 2021

Franța, cel mai mare exportator de grâu din Uniunea Europeană, importă o cantitate neobișnuit de mare de grâu românesc.

Nava Star Harmoni, cu o încărcătură estimată de 45.000 tone de grâu, a plecat din Portul Constanța cu destinația Dunkerque, Franța. Vasul este așteptat să ajungă la destinație spre finele lunii.

Încărcătura este neobișnuit de mare pentru Franța, care este cel mai mare exportator net de grâu din UE și care importă, de regulă, cantități reduse din alte state.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Conform celor mai recente date oficiale, Franța a importat circa 10.000 tone de grâu din România în perioada iulie 2020 – februarie 2021 din actualul sezon agricol.

Traderii citați de Reuters estimează că grâul românesc aflat pe mare spre Franța ar putea fi folosit pentru a efectua o livrare fizică la scadența contractului futures BL2K1, ce expiră pe 10 mai, în contextul în care Dunkurque găzduiește un siloz înregistrat la bursa Euronext, iar operatorul bursier acceptă grâu din toate țările UE care îi îndeplinesc cerințele.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

De asemenea, volumul mare de grâu importat poate reflecta o oportunitate de tranzacționare la final de sezon agricol, având în vedere prețurile destul de ridicate din Franța și cantitățile reduse de pe piață, au adăugat sursele menționate.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
grau romanesc
franta importa grau romania
importuri grau