Profit Piața de Capital.forum - Liviu Zăgan, Holde Agri Invest: Companiile și investitorii trebuie să comunice mai mult. Listarea la bursă, dacă ai nevoie de capital și ești dispus să oferi transparență

Profit Piața de Capital.forum - Liviu Zăgan, Holde Agri Invest: Companiile și investitorii trebuie să comunice mai mult. Listarea la bursă, dacă ai nevoie de capital și ești dispus să oferi transparență
scris 20 apr 2021

Investitorii trebuie să fie mult mai dispuși să afle cum funcționează companiile care sunt listate, ce proiecte și strategii adoptă, dar și companiile trebuie să fie dispuse să ofere în permanență aceste informații, întrucât există judecăți pe baza acestor informații din piață care influențează randamentul investitorilor și parcursul companiilor, a transmis Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest, la Profit Piața de Capital.forum.

Videoconferința Profit Piața de Capital.forum a fost organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București, Evergent Investments, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, Depozitarul Central, Romgaz, Transgaz, Biofarm și Conpet, fiind transmisă în direct și la Profit TV

„Simt că există încă o dificultate, că ar fi utilă mai multă comunicare între companii și investitori. Ar trebui, pe de o parte, și investitorii să fie mai dispuși să intre în măruntaiele companiilor care sunt listate, ce oferă, și, bineînțeles, și din partea noastră, a antreprenorilor, să avem o permanentă disponibilitate în a oferi toate informațiile. Aici trebuie să găsim soluții”, explică Zăgan.

CEO-ul susține că prezența pe piața AeRO, unde s-au listat anul trecut, exceptând sursa de capital, le-a conturat profilul, i-a făcut mai responsabili și le-a oferit posibilitatea de a fi transparenți și în permanentă legătură cu investitorii lor.

Profit Piața de Capital.forum - Bogdan Drăgoi, SIF Banat, spune că bursa trebuie susținută prin reducerea și simplificarea taxării și prin modificarea comisioanelor pentru fondurile de pensii: Dacă ne uităm la volumul zilnic, este tristețe CITEȘTE ȘI Profit Piața de Capital.forum - Bogdan Drăgoi, SIF Banat, spune că bursa trebuie susținută prin reducerea și simplificarea taxării și prin modificarea comisioanelor pentru fondurile de pensii: Dacă ne uităm la volumul zilnic, este tristețe

„Din punctul acesta de vedere, este ca un fel de mediu de afaceri. Pentru companiile care sunt listate deja este o obligație, dar cred că ar trebui să fie un mod de gândire pentru orice companie de peste tot. Este un concept. Recomand oricărei companii să nu stea pe gânduri și să facă pasul acesta, sigur, dacă are nevoie de capital și dacă este dispusă să ofere transparență”, mai spune Zăgan.

Referitor la provocări, Zăgan precizează că a trebuit să învețe foarte multe lucruri, pentru că nu avea studii în domeniul agriculturii, dar și-a dorit și a avut acea doză de curaj pentru a face acest pas și, în aceeași măsură, a fost interesat să învețe și despre piața de capital.

„Holde Agri Invest este prima companie de agricultură pe bursă. Agricultura, probabil destul de mulți știu, este o afacere care are nevoie de foarte mult capital, <<capital intensive>>. Afacerea noastră este <<capital intensive>> și am început de la zero. În ceea ce privește proiectul nostru, de la început s-au implicat oameni cu foarte multă experiență și cu un background foarte solid și în afaceri, și în zona tehnică. A fost o decizie logică, a fost o hotărâre pe care am luat-o încă de la începutul proiectului, aceea de a apela la piața de capital”, mai spune Zăgan.

viewscnt
Afla mai multe despre
holde agri invest
liviu zagan
ceo
piata de capital
forum
agricultura
bursa de valori
piata aero
companie
investitori