Franța cere modificarea legislației UE în câteva zile, pentru a opri protestele agricultorilor

Franța cere modificarea legislației UE în câteva zile, pentru a opri protestele agricultorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2024

Franța cere modificarea legislației de mediu a Uniunii Europene chiar săptămâna aceasta, pentru a pune capăt protestelor agricultorilor care amenință să asedieze Parisul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"În următoarele 48 de ore, vom anunța unele măsuri", a declarat ministrul agriculturii, Marc Fesneau, televiziunii France 2.

Principala problemă în domeniu privește suprafețele care trebuie lăsate necultivate conform noilor reglementări privind biodiversitatea, adoptate anul trecut. Legea adoptată de Parlamentul European pentru refacerea ecosistemelor naturale degradate a fost puternic contestată, reamintește agenția citată. Actul normativ prevede că țările membre ale UE trebuie să ia până în 2030 măsuri pentru renaturarea a circa 20% din teritoriile lor, în condițiile în care 81% din habitatele naturale din Europa sunt clasificate ca deficitare, scrie Agerpres.

Inedit - Un antreprenor a găsit soluția pentru lipsa forței de muncă: A construit o mică pușcărie și angajează deținuți CITEȘTE ȘI Inedit - Un antreprenor a găsit soluția pentru lipsa forței de muncă: A construit o mică pușcărie și angajează deținuți

Unii agricultori se tem că activitatea lor va fi afectată.

Guvernul francez încearcă să limiteze demonstrațiile la scară națională ale agricultorilor care cer să fie plătiți mai bine și să beneficieze de un trai mai bun. Mulți dintre ei urmau să se îndrepte luni spre Paris, în timp ce au început să protesteze și fermierii din Belgia.

În mai multe țări europene, agricultorii se plâng că Uniunea Europeană nu îi ajută suficient în contextul concurenței internaționale și al globalizării.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
legislatie
ue