Franța va interzice din 2022 omorârea puilor de găină masculi prin zdrobire sau gazare, o practică denunțată ca fiind barbară

Franța va interzice din 2022 omorârea puilor de găină masculi prin zdrobire sau gazare, o practică denunțată ca fiind barbară
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2021

Franța va interzice din 2022 omorârea puilor de găină masculi prin zdrobire sau gazare, o practică denunțată de organizațiile de protecție a animalelor ca fiind barbară, și va exercita presiuni pentru o măsură similară la nivel european, a anunțat ministrul Agriculturii, Julien Denormandie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În fiecare an, 50 de milioane de pui masculi sunt sacrificați în acest fel, a spus Denormandie într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului Le Parisien. Sunt ținute în viață doar femelele care depun ouă, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

”Franța este prima țară din lume, alături de Germania, care va pune capăt zdrobirii și gazării puilor masculi”, a adăugat Denormandie.

Cele două țări vor încerca să convingă partenrii din Uniunea EuropeanĂ să scoată în afara legii această practică, la consiliul miniștrilor Agriculturii care va avea loc luni, a spus oficialul francez.

Începând din 2022, Franța va trebui să se doteze cu echipamente pentru depistarea sexului puilor înainte de eclozare.

”Dinamica este în curs și, având în vedere comenzile deja plasate, echipamentele vor fi deja instalate pentru două treimi din producția din Franța până la sfârșitul primului trimestru din 2022”, a adăugat Denormandie.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Măsura va adăuga un cost suplimentar de 1 eurocent pentru cutia de șase ouă”, a spus ministrul.

Pentru a ajuta crescătorii să se echipeze, Franța va acorda subvenții în valoare totală de 10 milioane de euro.

Castrarea purceilor vii va fi la rândul ei interzisă de la începutul anului 2022, a mai spus Denormandie.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
pui de gaina