Germania a pierdut 5% din păduri

Germania a pierdut 5% din păduri
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2022

Germania a pierdut aproape 5% din suprafețele sale împădurite în trei ani, din ianuarie 2018 până în aprilie 2021, a anunțat luni Centrul Aerospațial German (DLR) pe baza imaginilor satelitare, informează agenția DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

DLR a atribuit pierderea a aproximativ 501.000 de hectare de pădure "în primul rând perioadelor neobișnuite de căldură și secetă extremă din acești ani, care la rândul lor au favorizat atacul insectelor dăunătoare", scrie Agerpres.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Pentru evaluarea pierderilor, grupul de cercetare DLR de la Centrul de Observare a Pământului (EOC) din Oberpfaffenhofen a utilizat imagini realizate de satelitul Sentinel-2 din cadrul programului european Copernicus și de satelitul american Landsat 8.

Studiul a constatat că zonele cele mai afectate se află în pădurile de conifere din centrul Germaniei, care se întind între regiunea munților Eifel, la granița cu Belgia, în vest, lanțul muntos Harz, Turingia, până la dealurile parcului național Elveția Saxonă de la granița cu Cehia, în est.

Cel mai populat land din Germania, Renania de Nord-Westfalia din vestul țării a pierdut peste un sfert din pădurile sale de molid, unele regiuni înregistrând o pierdere de până la două treimi.

Copacii fie au murit, fie au fost doborâți în mod deliberat în cadrul intervențiilor de urgență. "Tăierea totală este adesea ultima măsură în situația unui atac masiv al dăunătorilor, având ca scop - în cazul molidului - privarea de hrană a cărăbușului de scoarță și, în acest fel, împiedicând răspândirea acestuia", a indicat DLR.

În timp ce copacii cu frunze late se pot recupera adesea după infestarea cu insecte, acest lucru nu se întâmplă de obicei și în cazul coniferelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
padure