Un oficial german spune că Twitter este binevenită în Germania, dacă Donald Trump își va pune în practică avertismentele împotriva companiei

Un oficial german spune că Twitter este binevenită în Germania, dacă Donald Trump își va pune în practică avertismentele împotriva companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2020

Dacă președintele american Donald Trump își va pune în practică avertismentul de a închide Twitter, un oficial german a spus că operatorul rețelei de socializare se poate reloca în Germania, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce Trump a amenințat că va închide Twitter pentru că i-a avertizat pe utilizatori să verifice veridicitatea tweet-urilor sale, un oficial german de rang înalt a sugerat tot pe această rețea de socializare că operatorului acesteia, care are sediul central în California, i-ar fi mai bine în Germania, scrie News.ro.

La o lună de la marele anunț că România va produce măști, statul nu a vândut nici măcar una. Liniile de producție cumpărate din China nu funcționează corespunzător. CITEȘTE ȘI La o lună de la marele anunț că România va produce măști, statul nu a vândut nici măcar una. Liniile de producție cumpărate din China nu funcționează corespunzător.

”Aceasta este o invitație de a se muta în Germania”, a scris pe Twitter Thomas Jarzombek, responsabil cu economia startup-urilor în Germania.

”Aici aveți liberatea să criticați guvernul și să combateți știrile false. Avem un ecosistem extraordinar pentru tehnologie și startupuri, compania voastră s-ar potrivi perfect aici și vă vom deschide orice ușă”, a afirmat Jarzombek.

Donald Trump a amenințat miercuri să ”reglementeze” sau să ”închidă” platformele rețelelor de socializare, după ce Twitter a semnalat cu o zi înainte două dintre mesajele șefului statului american ca fiind ”înșelătoare” și vehiculând informații neverificate.

Poziția lui Jarzombek contrastează cu relația deseori dificilă dintre Germania și giganții americani ai mediei sociale, care riscă sancțiuni de până la 50 de milioane de euro dacă nu elimină rapid mesajele care răspândesc ura pe site-urile lor.

Germania, cea mai mare economie din Europa, dorește și să se poziționeze ca un centru pentru antreprenoriatul în domeniul tehnologiei, iar Twitter ar fi cea mai importantă achiziție.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
germania