Mai multe state UE cer „interzicerea permanentă” a creșterii animalelor pentru blană, România se opune

Mai multe state UE cer „interzicerea permanentă” a creșterii animalelor pentru blană, România se opune
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2021

Austria și Olanda conduc o coaliție de state UE care cere Comisiei Europene să interzică prin lege creșterea animalelor pentru blană în Europa. Cele două state au primit sprijin din partea altor țări membre, deși unii și-au exprimat rezerve.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două țări au înaintat o notă informativă susținută și de alte state, precum Belgia, Germania și Luxembourg, la ultima reuniune a miniștrilor agriculturii din UE, pe 28 iunie. Ministrul german al agriculturii, Julia Klöckner, a solicitat demararea unei dezbateri publice pe această temă când Germania va deține președinția Consiliului UE, scrie g4media.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Ministrul austriac al sănătății, Rudolf Anschober, a trimis și el o notă în februarie comisarului european al sănătății, Stella Kyriakides, pentru a interveni în chestiune. „A venit vremea ca UE să meargă înainte în acest domeniu și să-și exprime respectul pentru bunăstarea animalelor, precum și disponibilitatea de a pune capăt unei activități economice care este, neîndoielnic, dăunătoare bunăstării animalelor”, se arată în notă.

Italia, Polonia și Bulgaria și-au exprimat sprijinul deplin pentru inițiativă, la fel ca și Estonia și Slovenia, care au și interzis deja creșterea animalelor pentru blană. Irlanda și Slovacia, și ele susținătoare ale interdicției, vor fi următoarele state UE care vor interzice activitatea, în 2022, respectiv 2025.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Din contră, România, Grecia și Lituania sunt printre țările care se opun interzicerii, în vreme ce Ungaria o susține doar parțial, pentru carnivore, nu și pentru erbivore. Franța a salutat inițiativa, însă vrea ca ea să se limiteze doar la speciile sălbatice, făcând o distincție în cazul speciilor precum iepurii, crescuți deopotrivă pentru carne și blană.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Propunerea de interzicere a prins avânt în cursul pandemiei, când autoritățile sanitare au descoperit că nurcile pot lua coronavirusul de la oameni după care îl pot transmite înapoi.

viewscnt
Afla mai multe despre
animale
blanuri