Milioane de păsări din fermele chineze riscă să moară de foame, mare parte din țară fiind blocată din cauza epidemiei

Milioane de păsări din fermele chineze riscă să moară de foame, mare parte din țară fiind blocată din cauza epidemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2020

După criza cărnii de porc, fermele de păsări din China au mari probleme din cauza epidemiei provocate de coronavirus, milioane de pui fiind în pericol să moară de foame în următoarele zile pentru că furajele nu pot ajunge la timp din cauza restricțiilor de transport, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Închiderea provinciilor chineze a afectat lanțurile de aprovizionare, restricțiile de transport împiedicând livrarea furajelor, cum ar fi soia, la fermele de animale, potrivit analiștilor și presei de stat, scrie News.ro.

Pe măsură ce epidemia s-a răspândit, autoritățile chineze au închis drumurile și autostrăzile, oprind chiar și autobuzele care efectuează curse pe distanțe lungi.

Grecia a identificat primul său caz de pestă porcină africană CITEȘTE ȘI Grecia a identificat primul său caz de pestă porcină africană

Aprovizionarea cu soia este deficitară, potrivit companiei de servicii financiare INTL FCStone, care a adăugat că prelungirea restricțiilor va amplifica lipsa furajelor.

”Acest lucru va provoca probleme grave în sectorul zootehnic. Chiar dacă o fabrică își reia producția, va dura mai mult decât de obicei să facă livrările, din cauza problemelor de logistică (lipsa forței de mjuncă, drumuri închise, controale rutiere)”, a scris recent Darin Friedrichs, analist la compania INTL FCStone, într-o notă adresată clienților.

”Cred că în multe regiuni problema transporturilor are impact asupra producției de pui. Ne așteptăm că producția va fi afectată nu doar în primul trimestu trimestrul, ci și în cel de-al doilea”, a declarat Chenjun Pan, analist senior la Rabobank.

Fermierii din Hubei, epicentrul epidemiei provocată de coronavirus, ”sunt deja într-o situație foarte gravă”, a scris recent asociația crescătorilor de păsări într-o scrisoare adresată Asociației pentru Agricultură și Animale din China.

Potrivit scrisorii, transporturile sunt practic paralizate. Iar majoritatea fermelor mari vor avea în curând un deficit grav de furaje, care le va afecta operațiunile.

Asociația a cerut producătorilor de furaje să trimită 18.000 de tone de porunb și 12.000 de tone de soia în Hubei.

Potrivit publicației chineze de stat Global Times, există 348 de milioane de pui în Hubei, a șasea mare provincie producătoare de păsări din China.

Firmele producătoare de păsări din China am mare nevoie de furaje, a scris Global Times, milioane de pui riscând să moară de foame.

Unii fermieri au redus rațiile zilnice de hrană, pentru ca furajele să dureze  mai mult.

Wuhan este capitala Hubei, unde a apărut coronavirusul, la sfârșitul lunii decembrie.

Peste 300 de zboruri anulate în nordul Europei din cauza furtunilor CITEȘTE ȘI Peste 300 de zboruri anulate în nordul Europei din cauza furtunilor

Criza exercită presiuni asupra producătorilor de păsări, Beijingul cerând industriei să intensifice producția pentru a menține aprovizionarea și prețurile la un nivel stabil.

Problemele au survenit pe fondul epidemiei de gripă porcină africană, care a decimat populația de porci și a dus la creșterea puternică a prețurilor cărnii de porc.

Potrivit Reuters, China a produs 22 de milioane de carne de pasăre în  2019, cu 12% mai mult față de anul anterior, în contextul deficitului de carne de porc.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
ferme