Populațiile de bondari au scăzut drastic în Europa și America de Nord din cauza creșterii temperaturilor

Populațiile de bondari au scăzut drastic în Europa și America de Nord din cauza creșterii temperaturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2020

Populațiile de bondari au scăzut drastic în toată Europa și America de Nord din cauza încălzirii climei și a variațiilor bruște de temperatură, potrivit unui nou studiu, relatează Press Association.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Studiul arată că probabilitatea ca o populație de bondari să supraviețuiască într-un anumit loc a scăzut cu 30% în decursul unei singure generații umane, scrie Agerpres.

Caz atipic de \'\'boala vacii nebune\'\' descoperit în Elveția CITEȘTE ȘI Caz atipic de ''boala vacii nebune'' descoperit în Elveția

"Am descoperit că populațiile dispăreau în zonele în care temperaturile au devenit mai ridicate", a declarat Peter Soroye, doctorand la Universitatea din Ottawa și principalul autor al studiului.

Cercetătorii au utilizat date colectate pe o perioadă de 115 ani privind 66 de specii diferite de bondari din America de Nord și Europa pentru a dezvolta un model computerizat care simulează scenarii de "haos climatic".

Bondarii joacă un rol cheie în polenizarea unor culturi diverse, precum cele de roșii, dovlecei și fructe de pădure.

viewscnt
Afla mai multe despre
bondari
temperatura