Ministerul Agriculturii: Bugetul alocat pentru plățile compensatorii de dezvoltare rurală depășește 2,6 miliarde euro

Ministerul Agriculturii: Bugetul alocat pentru plățile compensatorii de dezvoltare rurală depășește 2,6 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2018

Ministerul Agriculturii (MADR) a anunțat luni că bugetul alocat pentru plățile compensatorii de dezvoltare rurală este mai mare de 2,6 miliarde euro. MADR a lansat și o invitație către fermieri ca, începând din 1 martie 2018, să solicite la APIA plățile compensatorii de dezvoltare rurală prin cererea unică de plată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererile unice de plată se pot depune până la jumătatea lunii mai la Centrele Județene și Centrele Locale ale APIA, scrie News.ro.

Sunt eligibili fermierii care utilizează terenuri agricole situate în zonele eligibile pentru pachetele de agro-mediu și climă, în zonele afectate de constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice și fermierii care utilizează terenuri aflate în conversie sau terenuri certificate în agricultura ecologică, potrivit ministerului.

Printre noutățile aduse de către MADR măsurilor de mediu și climă începând cu anul 2018 este introducerea a tre noi pachete în cadrul Măsurii 10 - Agro-mediu și climă aplicabile pe terenuri agricole pentru conservarea speciilor acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) și dropia (Otis tarda), precum și pe terenuri arabile pentru protejarea speciilor de păsări comune.

CNAIR, atenționare pentru șoferii care se îndreaptă spre Bulgaria: Cod roșu și portocaliu de vreme rea, cu închiderea circulației în zonele vizate CITEȘTE ȘI CNAIR, atenționare pentru șoferii care se îndreaptă spre Bulgaria: Cod roșu și portocaliu de vreme rea, cu închiderea circulației în zonele vizate

În plus, ministerul permite includerea posibilității de a cumula pe aceeași suprafață plățile compensatorii acordate în cadrul pachetelor aplicabile pe pajiști permanente, atât prin Măsura 11 - agricultura ecologică, cât și prin Măsura 10 – agro-mediu și climă.

”Astfel, în funcție de combinația de pachete accesate, nivelul plăților cumulate poate fi cuprins între 119 - 449 euro/ha/an pentru perioada de conversie și între 153 - 483 euro/ha/an pentru perioada de menținere a practicilor de agricultură ecologică”, se arată în comunicat.

În plus, ministerul a anunțat creșterea nivelului plăților compensatorii acordate la nivel național pe pajiști permanente fără angajament de agro-mediu și climă cu 19 euro/ha/an pentru perioada de conversie și cu 18 euro/ha/an pentru perioada de menținere a practicilor de agricultură ecologică, față de anul 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul agriculturii
plati compensatorii