Ministerul Agriculturii pregătește o Lege a Laptelui

Ministerul Agriculturii pregătește o Lege a Laptelui
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2019

Ministerul Agriculturii vrea să legifereze printr-o Lege a Laptelui modul în care consumatorii sunt informați corect în privința conformității produselor alimentare ce au în compoziție produse lactate, întrucât controalele realizate anul trecut au scos la iveală că 74% din agenții economici controlați din zona patiseriilor, cofetăriilor și restaurantelor utilizau grăsimi hidrogenate în locul produselor lactate, însă fără a informa consumatorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Anul trecut ne-am pus următoarea întrebare: Cum se explică că producătorii de lapte din România întâmpină dificultăți în valorificarea acestui produs prin faptul că se dă un preț mic, deși atunci când piața nu este asigurată ar trebui să răspundă pozitiv pe cerere și ofertă? Motiv pentru care am socotit necesar ca împreună cu ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor n.r), ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor n.r) și ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală n.r) să ne așezăm la masa construirii unui program de a verifica ce se întâmplă în piață, de a constata pentru a lua măsurile necesare. Am făcut un control tematic anul trecut pentru a vedea ce se întâmplă în piață și am constatat lucruri necorespunzătoare. (...) Am luat decizia de a face o lege (Legea laptelui n.r.) pentru a defini exact lucrurile și a urmări cu atenție acest produs în așa fel încât falsurile să fie scoase din preocuparea unora care doresc printr-un câștig rapid să tulbure piața și să pună la îndoială produsele pe care le fac românii", a declarat, joi, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Industria mondială a cărnii de porc - afectată de războiul comercial. De la președintele celei mai mari companii familiale de producție a cărnii de porc din SUA la un fermier chinez CITEȘTE ȘI Industria mondială a cărnii de porc - afectată de războiul comercial. De la președintele celei mai mari companii familiale de producție a cărnii de porc din SUA la un fermier chinez

De asemenea, potrivit acestui proiect de lege, se va înființa Registrul Laptelui, iar operatorii economici care desfășoară activități în domeniul procesării laptelui crud și producției laptelui de consum și a produselor lactate, destinate comercializării, pot desfășura aceste activități numai în baza înregistrării în Registrul Laptelui, întocmit de direcția tehnică de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul agriculturii
lapte
petre daea