Ministrul Agriculturii anunță că intenționează să lanseze creditul agricol pentru capital de lucru

Ministrul Agriculturii anunță că intenționează să lanseze creditul agricol pentru capital de lucru
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2023

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că intenționează să lanseze un credit agricol pentru fermieri, astfel încât aceștia să își poată refinanța leasingurile sau creditele pe care deja le au, dar la care plătesc dobânzi mari. De asemenea, Barbu a solicitat subvenționarea pe tona de cereale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Întrebat, la Timișoara, dacă sunt mecanisme de compensare pentru fermierii care în ultimul an s-au plâns de pierderi tot mai mari, din cauza războiului din Ucraina, Florin Barbu a precizat că a solicitat o subvenție, scrie News.ro.

Marile companii auto din Europa trec de la o extremă la alta. Fiat oprește producția în uzina din Torino CITEȘTE ȘI Marile companii auto din Europa trec de la o extremă la alta. Fiat oprește producția în uzina din Torino

”Atunci când am mers la Varșovia și alături de cele 5 state am semnat o poziție comună prin care am solicitat prelungirea  interdicției de la 15 septembrie, România a adus și un studiu privind pierderile pe care le înregistrează fermierii români, mai ales în partea de transport, pentru că în România prețul transportului s-a dublat și am luat atunci în calcul o subvenționare pe tona de cereale de 30 de euro. Vom încerca să suplimentăm de la bugetul național astfel încât să ajungem la 40 de euro pe tonă”, a explicat ministrul Agriculturii.

Florin Barbu a mai anunțat că vrea să lanseze creditul agricol, pentru fermieri.

”Vreau să fac creditul agricol, să îl lansez în România, pentru capital de lucru. Au fost echipe de discuții la Comisia Europeană unde am solicitat ca acel credit care este acordat, 50 la sută din acel credit să poată refinanța leasingurile și creditele cu dobânzi foarte mari, astfel încât să putem scoate societățile și fermierii din dificultate și încercăm, prin Ministerul de Finanțe, ca acest credit să fie plătit pe o dobândă de 1,95, fixă, iar comisioanele și alte valori, de exemplu ROBOR să fie suportat de stat, pe o perioadă de 5 ani”, a spus Florin Barbu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
credit