Cum se schimbă compoziția celebrei baghete franțuzești de la 1 octombrie. Modificarea ar contribui la îmbunătățirea sănătății francezilor

Cum se schimbă compoziția celebrei baghete franțuzești de la 1 octombrie. Modificarea ar contribui la îmbunătățirea sănătății francezilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2023

O comoară a gastronomiei franceze, o emblemă a culturii franceze și o plăcere a meselor, bagheta este încă foarte vie. Ea evoluează în mod constant, după cum doresc brutarii și guvernul Franței. Potrivit Confederației naționale a panificației franceze, ultima modificare va intra în vigoare începând de duminică, 1 octombrie, scrie Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În detaliu, de la această dată, „vor intra în vigoare noi cerințe, cu o nouă reducere a conținutului de sare al tuturor pâinilor”. Limita anterioară de 1,5 grame de sare la 100 de grame de pâine va fi redusă la 1,4 grame pentru pâinea obișnuită sau tradițională și la 1,3 grame pentru pâinile speciale, cum ar fi cele care conțin semințe. „Nivelul de sare depinde, de asemenea, de gradul de coacere și de mărimea pâinii”, adaugă organismul reprezentativ al industriei, scrie G4Media.ro.

Noul șef al Asirom va fi Mădălin Roșu, președintele BAAR și membru Directorat Omniasig VIG. Cristian Ionescu, fostul CEO al Asirom, părăsește funcția după 5 ani CITEȘTE ȘI Noul șef al Asirom va fi Mădălin Roșu, președintele BAAR și membru Directorat Omniasig VIG. Cristian Ionescu, fostul CEO al Asirom, părăsește funcția după 5 ani

Scopul acestei modificări este de a limita conținutul de sare din pâine pentru a îmbunătăți sănătatea francezilor.

„Pâinea, pilonul principal al alimentației noastre zilnice, contribuie încă în mod semnificativ la acest consum excesiv de sare, reprezentând aproximativ 20% din aportul nostru zilnic”, subliniază confederația. Prin urmare, s-a convenit cu Ministerul Agriculturii un plan de reducere voluntară a conținutului de sare din pâine.

„Am trecut de la 23 de grame la 18 grame pe kilogramul de făină și s-a făcut un mare efort, deoarece, conform ultimelor statistici, suntem în limite”, a explicat președintele confederației, Dominique Anract. În iulie anul trecut, 82,5% din pâinea obișnuită și tradițională se afla sub pragul de 1,5 grame de sare la suta de grame de pâine.

Întrucât acest angajament este voluntar, autoritățile vor efectua doar „controale statistice”, a explicat reprezentantul industriei.

Iubitorii de baghete pot sta liniștiți, deoarece schimbarea de la începutul lunii octombrie ar trebui să treacă neobservată. „Nu este o schimbare uriașă […], în mod normal oamenii nu ar trebui să o simtă”, a declarat Dominique Anract. Greutatea sau culoarea nu ar trebui să se schimbe și nici prețul.

viewscnt
Afla mai multe despre
bagheta
paine