Ministrul Agriculturii declanșează controale la importurile de legume și fructe

Ministrul Agriculturii declanșează controale la importurile de legume și fructe
scris 7 dec 2021

Adrian Chesnoiu, noul ministru al Agriculturii, promite că înăsprește controalele la importurile de legume și fructe. Oficialul atrage atenția că multe astfel de produse intră în țară fără să fie fiscalizate.

„Pe de o parte, noi vom întări inspecția de stat în domeniul tehnic al calității. De cealaltă parte, avem planuri comune de acțiune cu Inspectoratul General al Poliției Române și cu cei de la Vamă, astfel încât să putem să verificăm acele intrări de produse în țară care de multe ori nu sunt conform standardelor europene și, de cealaltă parte, nu respectă nici trasabilitatea și fiscalitatea la care este supus fermierul român. Dacă vrem să lucrăm pe o piață comună, noi suntem de acord, dar să lucrăm în condiții egale, în condiții de concurență loială, nu să ne trezim cu roșii din Turcia la subpreț, pentru că TIR-ul se închide și facturile la final se ascund și nu se mai plătesc taxele”, a declarat Adrian Chesnoiu într-un interviu pentru emisiunea „Agro Jurnal” de la Digi 24.  

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Întrebat dacă asta înseamnă că promite mai multe controale, ministrul Chesnoiu a răspuns: „Nu promit. Voi face! Sunt om care a lucrat întotdeauna în domeniul controlului, al antifraudei, pentru a proteja statul român și cetățenii lui și producătorii români în fața acestui flagel”.  

Adrian Chesnoiu a spus că își propune ca până la sfârșitul anului să termine bugetul și să facă reorganizarea ministerului.

„Astăzi îmi lipsește acea structură din minister cu care să pot să mă angajez la un asemenea demers”, a recunoscut ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
legume
controale