Prețurile petrolului au crescut cu peste 4%, ca urmare a reducerii îngrijorărilor legate de impactul economic al variantei omicron a coronavirusului

Prețurile petrolului au crescut cu peste 4%, ca urmare a reducerii îngrijorărilor legate de impactul economic al variantei omicron a coronavirusului
scris 7 dec 2021

Prețurile petrolului au crescut luni cu peste 4%, ca urmare a reducerii îngrijorărilor legate de impactul economic al variantei omicron a coronavirusului și a probabilității scăzute pentru o majorare iminentă a exporturilor iraniene de țiței, transmite Reuters.

În privința variantei omicron, cazurile din Africa de Sud au avut doar simptome ușoare, iar cel mai reputat expert în boli infecțioase din SUA, Anthony Fauci, a declarat la CNN ”că până acum nu pare să aibă un grad mare de  severitate”, scrie News.ro.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Prețul petrolului Brent a crescut cu 2,93 dolari, sau cu 4,2%, la 72,81 dolari pe baril, în timp ce pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) a avansat cu 1,43 dolari, sau 4,5%, la 69,24 dolari pe baril.

Ambii indici au înregistrat săptămâna trecută a șasea scădere săptămânală consecutivă.

”Dacă în următoarele zile sau săptămâni se va dovedi că omicron este mai puțin agresivă, chiar dacă este mai contagioasă, atunci vom putea spune că minimele de săptămâna trecută au fost chilipiruș trimestrului”, a spus said Jeffrey Halley, analist la firma de brokeraj OANDA.

Prețul petrolului Brent a crescut cu 38% în acest an, susținut de limitările de producție adoptate de producătorii din cadrul OPEC+, cu toate că a scăzut de la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, dep este 86 de dolari pe baril.

OPEC+, formată de OPEC cu Rusia și alți producători de petrol, a decis săptămâna trecută să continue în ianuarie majorarea lunară a livrărilor cu câte 400.000 de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret