O decizie a justiției europene provoacă un gust acru producătorilor italieni de oțet

O decizie a justiției europene provoacă un gust acru producătorilor italieni de oțet
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2019

Producătorii italieni de oțet au primit miercuri o lovitură după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis să termenii "aceto" și "balsamico'" pot fi utilizați de orice producător de oțet, chiar dacă produsul nu provine din regiunea Modena din nordul Italiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Produsul "Aceto Balsamico di Modena" este înscris în registrul produselor care beneficiază de indicație geografică protejată (IGP) încă din 2009, scrie Agerpres.

Liberalii se iau la trântă cu CE pentru doar 5 bani/l de carburanți. Parlamentul a votat un nivel al accizelor sub cel minim din UE CITEȘTE ȘI Liberalii se iau la trântă cu CE pentru doar 5 bani/l de carburanți. Parlamentul a votat un nivel al accizelor sub cel minim din UE

Producătorii de oțet balsamic din Modena au cerut firmei germane Balema să înceteze să își mai comercializeze produsele sale pe bază de oțet sub denumirea de "balsamico" și "deutscher balsamico". În replică, firma germană a sesizat CJUE pentru a ști dacă protecția de care beneficiază produsul 'Aceto Balsamico di Modena' se extinde și asupra termenilor "aceto", "balsamico" sau "aceto balsamico".

Conform deciziei CJUE, "denumirea protejată "Aceto Balsamico di Modena" nu se extinde și asupra utilizării unor termeni non-geografici, ceea ce înseamnă că termenii "aceto" și "balsamico" nu pot beneficia de protecție, mai ales având în vedere că termenul "aceto" este un termen comun iar termenul "balsamico" este un adjectiv utilizat în mod comun pentru a desemna un oțet care se caracterizează printr-un gust dulce-acrișor".

viewscnt
Afla mai multe despre
otet
italia