O decizie a justiției europene provoacă un gust acru producătorilor italieni de oțet

O decizie a justiției europene provoacă un gust acru producătorilor italieni de oțet
scris 4 dec 2019

Producătorii italieni de oțet au primit miercuri o lovitură după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis să termenii "aceto" și "balsamico'" pot fi utilizați de orice producător de oțet, chiar dacă produsul nu provine din regiunea Modena din nordul Italiei, transmite Reuters.

Produsul "Aceto Balsamico di Modena" este înscris în registrul produselor care beneficiază de indicație geografică protejată (IGP) încă din 2009, scrie Agerpres.

Liberalii se iau la trântă cu CE pentru doar 5 bani/l de carburanți. Parlamentul a votat un nivel al accizelor sub cel minim din UE CITEȘTE ȘI Liberalii se iau la trântă cu CE pentru doar 5 bani/l de carburanți. Parlamentul a votat un nivel al accizelor sub cel minim din UE

Producătorii de oțet balsamic din Modena au cerut firmei germane Balema să înceteze să își mai comercializeze produsele sale pe bază de oțet sub denumirea de "balsamico" și "deutscher balsamico". În replică, firma germană a sesizat CJUE pentru a ști dacă protecția de care beneficiază produsul 'Aceto Balsamico di Modena' se extinde și asupra termenilor "aceto", "balsamico" sau "aceto balsamico".

Conform deciziei CJUE, "denumirea protejată "Aceto Balsamico di Modena" nu se extinde și asupra utilizării unor termeni non-geografici, ceea ce înseamnă că termenii "aceto" și "balsamico" nu pot beneficia de protecție, mai ales având în vedere că termenul "aceto" este un termen comun iar termenul "balsamico" este un adjectiv utilizat în mod comun pentru a desemna un oțet care se caracterizează printr-un gust dulce-acrișor".

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
otet
italia