Până la 200 de milioane de porci vor fi sacrificați sau vor muri de pesta porcină africană în China

Până la 200 de milioane de porci vor fi sacrificați sau vor muri de pesta porcină africană în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2019

Un număr cuprins între 150 și 200 de milioane de porci ar putea fi sacrificați sau vor muri din cauza infestării cu pesta porcină africană, pe măsură ce maladia se extinde în China, estimează analiștii de la Rabobank, acestea fiind cele mai sumbre prognoze făcute până acum care subliniază gravitatea epidemiei cu care se confruntă cel mai mare producător mondial de carne de porc, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O asemenea cifră ar reprezenta o parte importantă din populația de porci a Chinei, care potrivit Rabobank se situa la 360 milioane de capete la finele anului trecut, și vine într-un moment în care mulți reprezentanți ai sectorului susțin că răspândirea pestei porcine africane este mai gravă decât recunosc autoritățile, scrie Agerpres.

Consiliul Concurenței a extins investigația pe piața lemnului. Sunt vizate companii precum Holzindustrie Schweighofer sau Kronospan Romania CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a extins investigația pe piața lemnului. Sunt vizate companii precum Holzindustrie Schweighofer sau Kronospan Romania

Într-un comunicat publicat joi seară, Rabobank susține că epidemia de pestă porcină africană va duce la scăderea cu 30% a producției de carne de porc a Chinei în 2019 comparativ cu 2018, ceea ce va stimula importurile de carne și va reduce cererea pentru nutrețuri produse din materii prime precum soia boabe.

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta porcină africană
china
porci