Percheziții la gigantul laptelui Lactalis

Percheziții la gigantul laptelui Lactalis
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2024

Aflat, în prezent, în plin conflict cu producătorii privind prețul laptelui, proprietarul mărcilor Lactel, President și Galbani se confruntă cu noi probleme. Sediul central al producătorului francez de lactate Lactalis, companie care afișează o cifră de afaceri de peste 28 de miliarde de euro, a fost percheziționat, relatează cotidianul Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrebat în legătură cu această acțiune, Emmanuel Besnier, director general, a declarat că nu are "nicio informație pe această temă", scrie DCBusiness.

VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu CITEȘTE ȘI VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și Giurgiu

"Aceste percheziții au legătură cu o plângere depusă de Confédération Paysanne în 2018 (pentru suspiciune de fraudă fiscală), caz care a fost deja examinat de instanțe", a adăugat purtătoarea de cuvânt al Lactalis.

La acea vreme, sindicatul agricultorilor sesizase Parchetul Național Financiar (PNF), pe baza unor documente care sugerau că grupul cu sediul social în Laval ar fi pus la punct aranjamente financiare dubioase în Luxemburg și Belgia la mijlocul anilor 2010.

Lactalis a început apoi discuții cu autoritățile fiscale franceze în cadrul așa-numitei proceduri de "decontare globală", care permite soluționarea extrajudiciară a litigiilor fiscale. Cu toate acestea, amploarea nemulțumirilor a determinat autoritățile fiscale să predea dosarul către PNF în cadrul unei "anchete preliminare (...) privind frauda fiscală agravată și spălarea fraudei fiscale agravate", precizează, la rândul său, ziarul Le Monde.

Lactalis este prezent și în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
lactalis
frauda