Pesta porcină africană, confirmată în Bistrița

Pesta porcină africană, confirmată în Bistrița
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2020

Prefectura Bistrița-Năsăud a anunțat că au fost confirmate două cazuri de pestă porcină africană la porci mistreți, în două fonduri de vânătoare din județ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În urma confirmării pestei porcine africane la porci mistreți din două fonduri de vânătoare, unul la Figa, iar altul la Sâniacob, la propunerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, prefectul județului a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (C.L.C.B.) în data de 31.12.2020, în vederea aprobării «Planului de măsuri pentru controlul și combaterea pestei porcine africane la porcii domestici de pe raza județului Bistrița-Năsăud». Printre măsurile prevăzute de planul adoptat pentru zonele în care au fost confirmate cazuri de PPA la mistreți, se numără vânarea, în termen de 60 de zile, a mistreților, prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, urmând ca mai apoi să fie testați atât virusologic, cât și serologic”, a transmis Prefectura Bistrița-Năsăud, arată news.ro.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

De asemenea, se vor efectua inspecții/patrulări zilnice de către gestionarii fondurilor de vânătoare, dar și supravegherea exploatațiilor de porci domestici din zona infectată.

Zonele afectate sunt: FV 33 Figa, FV 32 Sâniacob, FV 35 Bozieș, FV 34 Malin, FV 20 Mintiu și FV 21 Măgheruș.

Zone infectate: localitățile Agrișu de Jos, Agrișu de Sus, Beudiu, Bidiu, Bozieș, Bretea, Chețiu, Chintelnic, Chiraleș, Coasta, Cristur-Șieu, Dumbrava, Enciu, Feleac, Figa, Malin, Nușeni, Podirei, Rusu de Sus, Rusu de Jos, Sâniacob, Șieu-Odorhei, Șieu-Sfântu, Șintereag, Șintereag-Gară, Șirioara, Vița.

Zona tampon: localitățile Apatiu, Arcalia, Blăjenii de Jos, Beclean, Blăjenii de Sus, Caila, Chiochiș, Chiuza, Cireșoaia, Crainimăt, Cociu, Coldăru, Corvinești, Florești, Lechința, Matei, Măluț, Mogoșeni, Săsarm, Sigmir, Strugureni, Șieu-Măgheruș, Tăure, Țigău, Țentea, Vermeș, Valea Măgherușului.

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta
porci