Grecia a identificat primul său caz de pestă porcină africană

Grecia a identificat primul său caz de pestă porcină africană
scris 6 feb 2020

Grecia a identificat în cursul acestei săptămâni un caz de pestă porcină africană la o fermă din nordul țării, au anunțat joi o serie de oficiali din Ministerul Agriculturii, transmite Reuters.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii dar este mortală pentru porci. Boala a apărut în Africa de unde s-a răspândit în Europa și Asia unde a ucis deja sute de milioane de porci și a modificat industria globală a cărnii de porc, scrie Agerpres.

CEO-ul OMV Petrom pune în premieră sub semnul întrebării proiectul Neptun Deep: Mă tem, pentru prima dată, că trecem de la \ CITEȘTE ȘI CEO-ul OMV Petrom pune în premieră sub semnul întrebării proiectul Neptun Deep: Mă tem, pentru prima dată, că trecem de la "când" la "dacă"

Ministerul Agriculturii din Grecia a precizat că primul caz de pestă porcină africană a fost identificat la o mică fermă de familie din regiunea Serres, aproape de frontiera Greciei cu Bulgaria și Macedonia de Nord, adăugând că a fost interzisă comercializarea cărnii de porc provenită regiunea menționată.

Leonidas Varoudis, șeful direcției sanitar veterinare din Serres, a declarat miercuri seara pentru un post local de televiziune că a fost descoperit un porc mort la o mică fermă din regiune. "Trebuie să investigăm pentru a vedea dacă există și alte ferme în zona unde ar putea fi prezent virusul", a spus Varoudis.

Grecia produce aproximativ o treime din carnea de porc pe care o consumă și importă restul.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
pesta porcina africana