RodBun, care l-a atras recent și pe Daniel Dines printre acționari, se împrumută de la CEC Bank

RodBun, care l-a atras recent și pe Daniel Dines printre acționari, se împrumută de la CEC Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2022

CEC Bank a acordat grupului de firme RodBun linii de finanțare în valoare cumulată de 30 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

RodBun Grup este o companie antreprenorială românească fondată în anul 2002 de Alexandru Iancu și Daniel Muntean. RodBun este specializat în produse și servicii pentru fermierii români.

VIDEO Ferrari a prezentat Purosangue, primul său SUV. Cât costă mașina care poate atinge 310 km/h CITEȘTE ȘI VIDEO Ferrari a prezentat Purosangue, primul său SUV. Cât costă mașina care poate atinge 310 km/h

Recent, în structura acționariatului RodBun a intrat Daniel Dines, CEO și fondator al UiPath, care a achiziționat un pachet de 9,57% din pachetul de acțiuni al grupului prin intermediul Ice Vulcan Properties. Implicarea fondatorului UiPath are rolul de a sprijini poziționarea Rodbun ca lider în domeniul cercetării și inovației, în contextul în care provocările climatice și crizele geopolitice evidențiază tot mai clar importanța vitală a agriculturii, asigurării hranei și lanțurilor funcționale de aprovizionare pentru securitatea globală. Grupul Rodbun este activ, din acest motiv, în zona inovației și digitalizării, prin platforma Nextfarm, care facilitează maximizarea producției și optimizarea consumului de inputuri folosind tehnologii inovatoare: imagini prin satelit care sunt procesate cu tehnologii avansate și avertizează în cazul apariției unor boli/deficiențe, corelarea datelor de producție cu cele meteo, mai multe module de management al fermei. 

În urma tranzacției, acțiunile RodBun Group SA sunt deținute în proporții egale de 44,27% de către fiecare dintre cei doi co-fondatori, Alexandru Iancu și Daniel Munteanu, Ice Vulcan Properties deține un pachet de 9,57%, Ionuț Sas deține 0,23% din acțiuni, în timp ce restul de 1,67% din acțiuni sunt deținute de angajații RodBun (acțiuni alocate și nedistribuite, precum și distribuite) precum și de companie.

RodBun operează un lanț de 40 de magazine agricole destinate micului fermier tradițional (sub brandul Fitofarmacia RodBun). Compania distribuie inputuri agricole (semințe, pesticide, îngrășăminte), oferă consultanță agricolă și soluții tehnologice complete și asigură servicii de preluare a recoltei din câmp. În portofoliul RodBun se află și gama de semințe Fertillia, îngrășămintele foliare Fertilland și îngrășămintele solide Fertillo.

viewscnt
Afla mai multe despre
rodbun
cec bank
daniel dines