România a încasat peste 507 milioane de euro din exporturile de grâu și meslin în primul semestru

România a încasat peste 507 milioane de euro din exporturile de grâu și meslin în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2020

România a exportat în țările intra și extracomunitare o cantitate de 2,55 milioane de tone de grâu și meslin în primul semestru din acest an, în creștere cu aproape 13% față de aceeași perioadă din 2019, conform datelor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Valoarea exporturilor de grâu și meslin, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2020, a înregistrat un avans de 12,8%, până la 507,63 milioane de euro. În primul semestru al anului trecut au fost exportate 2,258 milioane de tone de grâu și meslin, în valoare de 450,089 milioane de euro, scrie Agerpres.

Un nou jucător - brandul Lăptăria cu Caimac a declanșat operațiunea de listare la bursă cu euroobligațiuni. \ CITEȘTE ȘI Un nou jucător - brandul Lăptăria cu Caimac a declanșat operațiunea de listare la bursă cu euroobligațiuni. "Sticlă în România - misiune imposibilă!"

Potrivit balanței comerciale cu produse agroalimentare, grâul și meslinul ocupă poziția a doua, după porumb, în topul livrărilor pe piețele externe, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2020, la fel ca și în perioada similară a anului trecut.

Meslinul este un amestec de grâu cu secară în proporție 2-1.

Producția medie la grâu în acest an a fost de 2,9 tone pe hectar, în scădere cu 40% față de 2019, din cauza secetei care a afectat peste 900.000 de hectare cu grâu, dintr-un total de 1,168 milioane hectare cu culturi înființate în toamna anului trecut.

În 2019, au fost recoltate aproximativ 9,4 milioane tone cu grâu, iar anul acesta producția a ajuns la aproximativ 5,5 milioane de tone, potrivit datelor anunțate de ministrul de resort, Adrian Oros.

viewscnt
Afla mai multe despre
madr
grau
meslin