România - cea mai mare scădere a producției agricole din UE. Declin de 10 ori mai mare decât cel raportat la nivelul Uniunii

România - cea mai mare scădere a producției agricole din UE. Declin de 10 ori mai mare decât cel raportat la nivelul Uniunii
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 nov 2021

România a înregistrat, anul trecut, cea mai mare scădere a producției agricole la nivelul Uniunii Europene, de 11,3%, potrivit datelor biroului european de statistică Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totuși, România a rămas, anul trecut, al saptelea mare producător agricol din blocul comunitar, cu o producție în valoare de 16,82 miliarde de euro, circa 4,1% din totalul realizat în UE, potrivit Eurostat.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

În moneda națională, valoarea producției agricole a fost de 81,4 miliarde de lei în 2020, în scădere cu peste 9,5% față de anul precedent. Producția vegetală a scăzut cu peste 16%, în timp ce producție animală a crescut cu peste 5%.

Cel mai mare producător european a rămas Franța, cu o producție de 76,32 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 18,4% din totalul UE. Producția Franței s-a redus totuși cu 1,9% față de 2019. Pe locul al doilea, ca valoare a producției a rămas Germania, cu o producție de 57,6 miliarde de euro. adică 13,9% din totalul UE.

Anul trecut, producția agricolă a scăzut ca valoare în 11 din cele 27 de state membre UE. După România, cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Malta și Bulgaria, ambele cu scăderi 4,5%. 

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Cele mai mari creșteri ale producției agricole au fost în Lituania (+8,6%) și Irlanda (+4,6%).

La nivelul înregului bloc comunitar, producția agricolă s-a redus cu 1,1% față de 2019, la 414,1 miliarde de euro. Astfel, România a raportat un declin de 10 ori mai mare decât cel consemnat la nivelul UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
productie agricola
agricultura
eurostat