Undă verde: VINCI Energies cumpără Frigotehnica. Plan - transformarea Frigotehnica în centru de excelență pentru Europa Centrală și de Est

Undă verde: VINCI Energies cumpără Frigotehnica. Plan - transformarea Frigotehnica în centru de excelență pentru Europa Centrală și de Est
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2021

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția pirn care Frigotehnica, companie din industria frigului comercial și industrial, este achiziționată de compania franceză VINCI Energies, parte a grupului VINCI, unul dintre cele mai mari jucători în construcții din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VINCI își propune transformarea Frigotehnica în centru de excelență în frig pentru Europa Centrală și de Est.

Rețeaua de imagistică dentară DigiRay, cu acționar majoritar Black Sea Fund, cumpără clinicile Dental Scan și își consolidează prezența pe piața din București. Alte două tranzacții în discuție CITEȘTE ȘI Rețeaua de imagistică dentară DigiRay, cu acționar majoritar Black Sea Fund, cumpără clinicile Dental Scan și își consolidează prezența pe piața din București. Alte două tranzacții în discuție

În 2018, ROCA SA, platformă de investiții și management destinată companiilor românești în dificultate, preluase companiile Frigotehnica SRL și Eco Clima Industrial SRL.

ROCA Investments mai deține și alte companii, precum BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și  Sinteza (industrie chimică).

VIDEO Ora de Profit.ro - Cel mai bine plătit job al săptămânii: 5.000 de euro lunar. Plus job-uri interesante CITEȘTE ȘI VIDEO Ora de Profit.ro - Cel mai bine plătit job al săptămânii: 5.000 de euro lunar. Plus job-uri interesante

În luna septembrie 2019, ROCA a avizat un împrumut de până la 16 milioane lei de la Banca Transilvania pentru Frigotehnica.

Înființată în 1949, Frigotehnica își concentrează businessul pe furnizarea de soluții pentru instalațiile frigorifice ale marilor retaileri, ale centrelor logistice, precum și în industria alimentară.

Frigotehnica operează la momentul actual pe două piețe externe, respectiv Bulgaria și Ucraina. 

VINCI Energies are peste 65.000 de angajați în Europa, Africa, Asia, America, Oceania și Orientul Mijlociu. Vinci este prezentă pe piața locală prin intermediul Vinci Energies, Eurovia și Vinci Construction.

În 2005, grupul Vinci a fost subiectul unui scandal politic după ce în anul precedent semnase cu Guvernul Năstase contractul pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Brașov. În acel an 2005, noul președinte, Traian Băsescu, a cerut rezilierea contractului, acuzând guvernarea PSD că "și-a luat tainul" pentru a atribui acest contract.

La acest moment, de mai mulți ani, Metrorex discută cu Vinci pentru montarea pe peronul stației Piața Victoriei 1 a unor uși culisante, care să crească siguranța călătorilor după crima din decembrie, când o tânără a fost împinsă în fața trenului.

viewscnt
Afla mai multe despre
vinci energies
frigotehnica