Schimbări anunțate în piețe pentru produse românești. Plata cu card, QR la stand

Schimbări anunțate în piețe pentru produse românești. Plata cu card, QR la stand
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2023

Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) a anunțat o serie de proiecte prin care se va facilita accesul societății la produse autohtone, proaspete.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, AAPR a lansat o platformă online, unde vor fi publicate, periodic, toate informațiile necesare pentru închirierea/rezervarea spațiului de vânzare din toate entitățile membre.

EXCLUSIV BNR i-a dat aviz negativ lui Septimiu Postelnicu pentru funcția de CEO UniCredit România. Feza Tan, președinte interimar după plecarea lui Răsvan Radu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BNR i-a dat aviz negativ lui Septimiu Postelnicu pentru funcția de CEO UniCredit România. Feza Tan, președinte interimar după plecarea lui Răsvan Radu

„Obiectivul nostru principal rămâne acela de a facilita accesul societății la produse autohtone, proaspete, în condiții avantajoase atât pentru cumpărători, cât și pentru producători. Pentru aceasta, am gândit o serie de proiecte precum: crearea unei platforme unde producătorii vor găsi informații despre modalitatea de închiriere a spațiilor de vânzare în piețe, amplasarea de coduri QR pe standuri, cu ajutorul cărora cumpărătorii vor putea verifica atestatele producătorilor și extinderea plăților cu cardul, în mai multe locații", a declarat Teodor Ioan Birț, președintele AAPR, informează Agerpres.

AAPR a creat o platformă online unde, deocamdată, sunt publicate toate datele de contact ale entităților membre, iar începând cu luna mai, vor fi publicate, periodic, toate informațiile necesare pentru închirierea / rezervarea spațiului de vânzare.

Plata cu cardul la piață

Potrivit datelor AAPR, proiectul „Plata cu cardul la piață” va fi extins, iar cumpărătorii vor putea verifica atestatele producătorilor, prin scanarea codurilor QR de pe standuri.

Daea, despre producția din acest an: Da, vom avea și pierderi. Temperaturile scăzute afectează anumite specii de pomi fructiferi CITEȘTE ȘI Daea, despre producția din acest an: Da, vom avea și pierderi. Temperaturile scăzute afectează anumite specii de pomi fructiferi

În acest context, Cosmin Vladimirescu, country manager România & Croația MasterCard, a arătat că au trecut opt ani de la primul POS instalat într-o piață din București iar în prezent șapte piețe din patru orașe beneficiază de acest mijloc de plată.

„A fost un pariu, recunoașterea unei nevoi, cu o tehnologie care nu era foarte bine adaptată la momentul respectiv, dar care a determinat o schimbare. Am demonstrat că se poate și că toată lumea trebuie să aibă aceleași oportunități atunci când vorbim despre metode de plată. Între timp, am ajuns în patru orașe și șapte piețe. Mergem mai departe și continuăm extinderea rețelei de POS-uri în piețele din România. Plata cu cardul, pe lângă faptul că aduce un plus de transparență economiei, asigură și incluziunea financiară, atât a comercianților, cât și a cumpărătorilor", a precizat Cosmin Vladimirescu.

Proiectul Plata cu cardul la piață a fost implementat în Sibiu, Iași, Galați și Sectorul 1 al Capitalei, împreună cu MasterCard și Patria Bank.

Potrivit datelor publicate pe site-ul AAPR, piața Cibin din Sibiu este prima piață din România, unde plata pentru legume și fructe s-a putut face și cu cardul bancar.

Revoltă în Polonia, în ziua vizitei lui Zelenski. Ministrul Agriculturii a demisionat CITEȘTE ȘI Revoltă în Polonia, în ziua vizitei lui Zelenski. Ministrul Agriculturii a demisionat

În 2019, în piața Alexandru cel Bun din Iași au fost puse în funcțiune 15 POS-uri de plată cu cardul bancar. Galațiul este primul oraș din Moldova unde plata pentru legume, fructe, brânzeturi sau carne poate fi făcută și cu cardul bancar. În București, potrivit datelor AAPR, folosirea cardului ca modalitate de plată este posibilă în piețele Matache și Domenii.

Asociația Administratorilor de Piețe din România este o asociație ce reunește 35 de entități (instituții și societăți comerciale) din întreaga țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
aapr
piata
plata card
produse