Se reiau lucrările la Canalul Siret-Bărăgan

Se reiau lucrările la Canalul Siret-Bărăgan
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2023

Proiectul privind sistemul de irigații este unul ambițios, cu o sumă alocată de 1,5 miliarde euro, o parte din proiecte fiind în faza de proiectare sau de construcții montaj, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, care a anunțat că în martie 2024 vor începe lucrările la următorii 18 kilometri din Canalul Siret-Bărăgan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Sistemul de irigații este un proiect ambițios. Am început acest proiect pe când aveam calitatea de director general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare. A fost un proiect început cu o sumă alocată de un miliard de euro. În momentul de față a fost suplimentat cu încă 500 de milioane de euro, deci aproape 1,5 miliarde de euro. Proiectele sunt, o parte din ele, în implementare, în construcții-montaj, o parte se află în faze de proiectare. Din păcate, am părăsit Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare atunci când a fost schimbare politică.(...) Doi ani de zile, și spun din păcate, a fost o stagnare totală în dezvoltarea și investițiile din sistemele de irigații din România. După doi ani, aceste investiții și-au reluat cursul și sunt în implementare", a spus Barbu la Congresul Fermierilor.

Aspartamul, îndulcitorul din Coca Cola Zero, guma Orbit și multe alte produse dietetice intră oficial pe lista substanțelor posibil cancerigene a Organizației Mondiale a Sănătății CITEȘTE ȘI Aspartamul, îndulcitorul din Coca Cola Zero, guma Orbit și multe alte produse dietetice intră oficial pe lista substanțelor posibil cancerigene a Organizației Mondiale a Sănătății

El a menționat că, în momentul în care a plecat din funcția de director general al ANIF, fusese lansat în achiziție publică proiectul privind continuarea Canalului Siret-Bărăgan, faza de proiectare, pentru următorii 18 km, însă conducerea de la acea vreme, atât de la Ministerul Agriculturii, cât și de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, a anulat licitația care era 99% finalizată, scrie Agerpres.

"Mă bucur că domnul ministru Petre Daea și Cornel Popa, directorul general al ANIF, au fost de acord, la solicitarea mea, și vă spun și vă asigur de acest lucru,(...) în martie 2024 la următorii 18 km din Canalul Siret Bărăgan vor începe lucrările. (...) din primii 5 km din Siret Bărăgan, din acea stație, aproape 7.000 de hectare se irigă", a subliniat ministrul Agriculturii.

În ceea ce privește amenajarea Olt - Călmățui, Florin Barbu a precizat că realizarea la treapta întâi este în proporție de 90% finalizată și s-a semnat contractul de lucrări și pentru treptele a 2-a și a 3-a.

"Știți că pe perioadă de vară, atunci când constructorii pot lucra foarte bine, solicitările sunt mari de apă. Atunci noi trebuie să sistăm lucrările la sistemele de irigații și să le începem undeva la sfârșitul lunii august-septembrie, când dumneavoastră terminați de irigat", a punctat șeful de la Agricultură.

Pe de altă parte, ministrul a adăugat că s-a convenit și vor fi găsite soluțiile și sumele necesare astfel încât fermierii care sunt incluși în organizații de udători să poată achiziționa, pe o schemă cu 30% contribuția beneficiarilor, echipamente de irigat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
canalul siret-bărăgan