Suprafața agricolă afectată de secetă a crescut

Suprafața agricolă afectată de secetă a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2022

Suprafața totală afectată de secetă a crescut la 582.994 de hectare, în 37 de județe și Municipiul București, arată raportările și procesele verbale de constatare a pagubelor întocmite de prefecturi, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Județele care au raportat culturi afectate de secetă sunt: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Parlamentul, Palatul Cotroceni și Palatul Victoria vor fi exceptate de la autorizarea privind securitatea la incendiu. Vor trebui, în schimb, autorizate apartamente și camere de închiriat. Modificări și la spații comerciale și depozite CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Parlamentul, Palatul Cotroceni și Palatul Victoria vor fi exceptate de la autorizarea privind securitatea la incendiu. Vor trebui, în schimb, autorizate apartamente și camere de închiriat. Modificări și la spații comerciale și depozite

Principalele culturi de toamnă afectate sunt: orz, orzoaică, ovăz, secară - pe 29.708 hectare, grâu, triticale - pe 189.265 hectare, rapiță - pe 26.745 hectare.

Culturile de primăvară cele mai afectate sunt cele de porumb (194.231 hectare), de floarea soarelui (99.997 hectare), de soia (15.045 hectare) și de plante furajere (14.323 hectare).

viewscnt
Afla mai multe despre
seceta
ministerul agriculturii și dezvoltării rurale