Thailanda autorizează cultivarea plantelor de canabis în gospodării

Thailanda autorizează cultivarea plantelor de canabis în gospodării
scris 26 ian 2022

Autoritățile din Thailanda au anunțat că vor elimina canabisul de pe lista de droguri, deschizând astfel calea pentru cultivarea de plante de canabis în gospodării, relatează Reuters.

Thailanda a devenit în 2018 prima țară din Asia de Sud-Est care a legalizat marijuana în scopuri medicinale și cercetare, scrie Agerpres.

Criza îngrășămintelor se vede deja în prețurile mai mari la alimente CITEȘTE ȘI Criza îngrășămintelor se vede deja în prețurile mai mari la alimente

Conform noii reglementări, thailandezii pot cultiva plante de canabis acasă după ce au anunțat guvernul local, însă canabisul nu poate fi utilizat în scopuri comerciale fără alte autorizații, a declarat Ministrul Sănătății Anutin Charnvirakul.

Noua măsură urmează să fie publicată în Monitorul Regal oficial și este necesar să treacă 120 de zile înainte ca plantele de canabis cultivate acasă să devină legale.

Totodată, Ministerul Sănătății va prezenta săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege separat care oferă detalii cu privire la utilizarea legală a canabisului, inclusiv producția și utilizarea sa în scopuri comerciale, și directive privind utilizarea în scop recreativ.

Canabisul cultivat acasă ar trebui folosit în scopuri medicinale, precum medicina tradițională, a declarat șeful Autorității de reglementare a alimentelor și medicamentelor, Paisal Dankhum, care a precizat că vor avea loc inspecții în mod aleatoriu.

Potrivit proiectului de lege, cultivarea de canabis fără notificarea guvernului se pedepsește cu o amendă de până la 20.000 de bahți thailandezi (605,33 dolari) și o amendă de până la 300.000 de bahți sau trei ani de închisoare, sau ambele, pentru vânzarea de canabis fără autorizație.A

viewscnt
Afla mai multe despre
thailanda
canabis