Tranzacție: Milionarul agribusiness Eusebiu Guțu preia pachetul majoritar al producătorului de panificație Pambac

Tranzacție: Milionarul agribusiness Eusebiu Guțu preia pachetul majoritar al producătorului de panificație Pambac
scris 24 sep 2018

Compania de trading și logistică de materii prime agricole, cereale și îngrășăminte chimice Popasul Trebeș din Bacău, controlată integral de omul de afaceri Eusebiu Guțu, fost administrator unic al combinatului Amurco din localitate, a preluat pachetul  majoritar al producătorului de panificație Pambac Bacău, cu afaceri anul trecut de peste 163 milioane lei și un profit de 3,7 milioane lei. În 2012, Popasul Trebeș preluase 49,9% din acțiuni, asociindu-se atunci cu un alt trader agricol, Comfert al familiei Grigoriu, care preluase 47% din titluri, tranzacția fiind evaluată la vremea respectivă de piață la peste 10 milioane euro.

Este o nouă tranzacție a companiei, după ce, în vară, a cumpărat creanțele în valoare totală de 154,6 milioane lei ale Băncii Transilvania asupra Interagro SA, principala firmă din grupul de companii controlat de Ioan Niculae, grup partener de afaceri cu Popasul Trebeș SRL.

FOTO&VIDEO Donald Trump și Kim Jong, summit istoric în Singapore. ”Vom soluționa o mare problemă” și ”o mare dilemă”, anunță Trump CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Donald Trump și Kim Jong, summit istoric în Singapore. ”Vom soluționa o mare problemă” și ”o mare dilemă”, anunță Trump

Popasul Trebeș a preluat inclusiv garanția Băncii Transilvania asupra avionului Hawker 900 XP cu 9 locuri al lui Ioan Niculae, aflat în patrimoniul Interagro și pe care compania încearcă să îl vândă, deocamdată fără succes. Aeronava, cumpărată în 2011 cu 14 milioane dolari pentru firma de taxi aerian a fiicei lui Niculae, a fost evaluată la o valoare de piață de 4,62 milioane euro și una de lichidare de circa 4,16 milioane euro. 

2 zile până la primul fluier al Cupei Mondiale. Economiștii susțin că titlul suprem va fi câștigat aproape sigur de Franța… sau Spania… sau Germania... sau Brazilia CITEȘTE ȘI 2 zile până la primul fluier al Cupei Mondiale. Economiștii susțin că titlul suprem va fi câștigat aproape sigur de Franța… sau Spania… sau Germania... sau Brazilia

Eusebiu Guțu, asociatul unic al Popasul Trebeș SRL din Bacău, s-a clasat anul trecut pe locul 154 al Top 300 Capital, cu o avere estimată la 35-37 milioane euro. El este fiul lui Anton Guțu, cel care a înființat compania în anul 1991.

Compania, cu obiect principal de activitate comerțul angro cu produse agricole, controlând și Cerealcom Bacău, a terminat anul trecut cu un profit net de 2,42 milioane lei, în scădere cu peste 42% față de 2016, la o cifră de afaceri de 123,3 milioane lei, cu 4% mai mare față de anul anterior.

Deznodământ: Fondul Proprietatea a pierdut acțiuni la Poștă. Participația i-a fost tăiată drastic CITEȘTE ȘI Deznodământ: Fondul Proprietatea a pierdut acțiuni la Poștă. Participația i-a fost tăiată drastic

Popasul Trebeș este partener de afaceri cu Interagro, derulând tranzacții cu îngrășăminte chimice și cereale de la combinatele și fermele din grupul lui Ioan Niculae. Până în 2014, Eusebiu Guțu a fost administrator unic al combinatului Amurco din Bacău. Popasul Trebeș este creditor al altor două companii insolvente ale lui Niculae, respectiv Interagro SRL și Chemgas Holding Corporation.

Înființată în 1968, Pambac are în portofoliu branduri precum Ciao Pasta, Casa D'or, Grania, Pufunny. Compania are circa 560 de angajați și capacități zilnice de 640 tone grâu măcinat și 60 tone porumb.

viewscnt
Afla mai multe despre
interagro
ioan niculae
insolventa
amurco
agribusiness
trader agricol
popasul trebes
eusebiu gutu
avion ioan niculae