ULTIMA ORĂ Sub criticile Comisiei Europene, Guvernul renunță rapid la interdicția de export de grâu

ULTIMA ORĂ Sub criticile Comisiei Europene, Guvernul renunță rapid la interdicția de export de grâu
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2020

Guvernul a ridicat interdicția de export de grâu, a anunțat ministrul de Interne.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a argumentat relaxarea prin faptul că că, din discuțiile cu comercianții, "s-a clarificat achiziția necesară pentru completarea Rezervei de Stat, astfel încât securitatea alimentară să fie asigurată până la următoarea recoltă".

Ieri, premierul Orban a declarat că decizia de a interzice exporturile de produse agricole este temporară și va înceta după ce vor fi achiziționate stocurile interne pentru securitatea alimentară a populației.

De ce este important: Ordonanța Militară nr. 8, din 9 aprilie, a interzis exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină, soia, floarea-soarelui, zahăr, produse brutărie-patiserie, ulei.

EXCLUSIV Nevoia de bani bate COVID-19: români care pleacă în continuare la muncă în străinătate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nevoia de bani bate COVID-19: români care pleacă în continuare la muncă în străinătate

Comisia Europeană și-a exprimat dezaprobarea față de decizia României de a interzice exporturile de produse agricole, adăugând că va analiza impactul pe care această interdicție îl va avea asupra schimburilor comerciale în interiorul pieței unice, transmite Bloomberg.

Profit.ro a relatat că patru nume din topul celor mai mari zece exportatori de cereale din România reprezintă companii din Statele Unite, în clasament mai fiind incluși jucători de profil din Elveția (2), Germania, Liban, România, precum și China, care deține de altfel locul 1 din punct de vedere al volumului de business.

viewscnt
Afla mai multe despre
cereale
export
interdictie
psd
serna nicolae
guvern
lemne
masa lemnoasa
proiect
lege
comisia europeana