VIDEO Camioane cu carne și grâu din România, atacate de fermierii francezi: „A fost un vandalism total!”

VIDEO Camioane cu carne și grâu din România, atacate de fermierii francezi: „A fost un vandalism total!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2024

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în Franța, după mai multe episoade de vandalizări ale camioanelor de către protestatarii francezi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai mulți șoferi de TIR care transportau alimente au fost opriți în mijlocul mitingurilor de protest din Franța și le-a fost descărcată marfa de către fermierii francezi, scrie Adevărul.

Criza prețurilor îi înfurie pe fermierii din Europa, nemulțumiți de legislația UE din domeniul agriculturii CITEȘTE ȘI Criza prețurilor îi înfurie pe fermierii din Europa, nemulțumiți de legislația UE din domeniul agriculturii

Printre cei opriți s-a aflat și o familie din județul Vâlcea, care a rămas fără 10 tone de carne de pui, produse românești care mergeau la export.

„Au venit la noi protestatarii, au blocat strada. Ne-au cerut documentele pe marfă, s-au uitat în spate, au deschis ușile fără permisiune, au rupt sigiliul. În momentul în care am ajuns la vreo 4-5 km de următorul sens giratoriu era coloană de camioane. A venit la noi o mașină de teren cu doi băieți în ea. Ne-au scos din coloană, ne-au spus să-i urmăm. Foarte multe tractoare, erau două mașini de jandarmerie acolo, dăduseră foc la paleții care îi descărcaseră înaintea noastră, pentru că erau acolo jos ambalaje de bulion, de legume congelate”, potrivit păgubitului din Vâlcea, scrie digi24.ro.

Zece tone de carne de pui au fost distruse de protestatari, chiar în fața polițiștilor și jandarmilor.

Un alt șofer de tir român, Viorel Doroftei, stă de trei zile lângă marfa pe care i-au incendiat-o fermierii francezi, pe o șosea dintre Bordeux și Tolouse. El spune că va merge la poliție să facă plângere. 

TABEL O nouă scumpire a benzinei și motorinei, a cincea în ultimele 10 zile CITEȘTE ȘI TABEL O nouă scumpire a benzinei și motorinei, a cincea în ultimele 10 zile

”A fost un vandalism total, un vandalism din partea lor. Au oprit camionul, și-au pus tractorul în față, m-au blocat, deci asta înseamnă furt și vandalism”, a spus Viorel Doroftei pentru observatornews.ro.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în Franța, după mai multe episoade de vandalizări ale camioanelor de către protestatarii francezi.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe spun că discută cu firma transportatoare și cu autoritățile franceze. Radu Filip, purtător de cuvânt MAE:

”Pot să-i asigur pe cetățenii români care s-au aflat în această situație, că reprezentanțele diplomatice ale României din Franța continuă dialogul cu autoritățile franceze și cu reprezentantul firmei în cauză, tocmai fiind pregătite să acorde asistența consulară conform competențelor legale", a declarat Radu Filip, purtătorul de cuvânt MAE.

viewscnt
Afla mai multe despre
camioane
carne
grau