VIDEO Prima TV: Românii nu mai vor vinuri proaste

VIDEO Prima TV: Românii nu mai vor vinuri proaste
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2023

Mai bine puțin și bun, decât mult și prost, spune o vorbă românească. Și se aplică foarte bine și vinului, mai ales anul acesta. Cel de calitate este din nou la mare căutare. După doi ani de pandemie, când consumul a și scăzut drastic, viticultorii spun acum că sunt asaltați de consumatori, care își doresc vinuri naturale. Iar prețurile pentru licoarea bahică încă nu au explodat la mulți dintre producători.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Preotul militar Ioan Carpinisan a fost alături de trupele române si americane in Irak. După anii agitați și plini de stres petrecuți în zona de război, s-a retras în țară și a decis să-și petreacă restul vieții cultivând viță de vie.

A optat pentru un soi de viță de vie vechi, de pe vremea dacilor, iordanagalbenă. Chiar dacă nu are o experiență mare în viticultură, preotul militar a reușit să obțină rezultate extraordinare. Iar la concursul de vinuri de la castelul Sancrai, din Alba, a fost răsplătit cu medalia de aur, arată Prima TV.

Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, prima victimă a scumpirii galopante a gazelor și energiei, oprește din nou o linie de producție, tot din cauza scumpirilor. Nu exclude șomajul tehnic CITEȘTE ȘI Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, prima victimă a scumpirii galopante a gazelor și energiei, oprește din nou o linie de producție, tot din cauza scumpirilor. Nu exclude șomajul tehnic

Viticultorii spun că vinul bun este din nou la mare căutare, mai ales după doi ani de pandemie, când solicitarile au scăzut cu aproape 40%.

Și vicepreședintele Asociației Degustătorilor din România, oenologul Ioan Buia, a confirmat calitatea superioară a vinurilor românești, comparativ cu anii precedenți.

Cu toate scumpirile din ultima perioadă, micii producători spun că sunt obligați să vândă vinul cu prețul vechi, din cauza cantităților mari pe care le au deja în butoaie.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
consum
pret