VIDEO Un berar francez a folosit alge pentru a produce o bere albastră

VIDEO Un berar francez a folosit alge pentru a produce o bere albastră
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2022

Un berar francez a început să folosească alge marine care dețin un pigment natural pentru a transforma berea sa artizanală într-un sortiment de culoare albastră, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Brandul care produce acea bere, "Line", reprezintă un joint-venture între o firmă ce dorește să popularizeze folosirea algelor ca supliment dietetic și o fabrică de bere artizanală din apropiere, care dorea să găsească o modalitate pentru ca băuturile sale să devină diferite în raport cu alte produse care există pe piață, scrie Agerpres.

Marea Britanie a rămas fără măcelari după exodul muncitorilor est-europeni, crescătorii de porci - amenințați cu falimentul CITEȘTE ȘI Marea Britanie a rămas fără măcelari după exodul muncitorilor est-europeni, crescătorii de porci - amenințați cu falimentul

Noul sortiment de bere albastră se vinde bine, afirmă Sebastien Verbeke, un angajat de la Hoppy Urban Brew, producătorul acestei băuturi.

Culoarea sa albastră provine de la spirulină, o algă cultivată în bazine speciale de compania Etika Spirulina în nordul Franței. Componenta spirulinei ce produce nuanța albastră, denumită ficocianină, este adăugată apoi în bere în timpul procesului de fabricație.

Testând o sticlă proaspăt fabricată cu acest sortiment de bere, o angajată a fabricii, Mathilde Vanmansart, spune că băutura are gust de hamei, este ușoară și cu arome fructate, iar singura dovadă a prezenței algelor este culoarea sa albastră.

Xavier Delannoy, a cărui fermă furnizează spirulina, a spus că după testarea mai multor mostre, fabrica de bere a găsit varietatea care îi atrage cel mai mult pe clienți.

El a dezvăluit că 1.500 de sticle de bere albastră au fost vândute anul trecut între lunile octombrie și decembrie, iar berăria se pregătește să își mărească producția pentru a face față cererii.

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
alge