Amazon investește masiv în Spania, mii de locuri de muncă

Amazon investește masiv în Spania, mii de locuri de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Gigantul american al vânzărilor online Amazon a anunțat că va investi 15,7 miliarde de euro, pe o perioadă de zece ani, pentru a crește capacitatea centrelor sale de date din regiunea Aragon, nord-estul Spaniei, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Salutată de Guvernul spaniol, care vrea să facă din țara iberică un hub de tehnologie, această investiție semnificativă este susceptibilă să creeze 17.500 de locuri de muncă la nivel local, precizează Amazon, arată Agerpres.

Stay Fit Gym, în expansiune accelerată în România CITEȘTE ȘI Stay Fit Gym, în expansiune accelerată în România

Acest proiect, prezentat cu prilejul unei reuniuni cu directorii de companii și aleșii din regiunea Aragon, "va avea o contribuție de aproape 21,6 miliarde de euro la Produsul Intern Brut al Spaniei până în 2033", se mai arată în comunicatul Amazon.

Decizia companiei americane "scoate la lumină atractivitatea țării noastre ca pol tehnologic strategic în sudul Europei", a reacționat ministrul spaniol al Transformării Digitale, José Luis Escriva.

Magistrală de gaz avariată. Pierderi importante de gaz CITEȘTE ȘI Magistrală de gaz avariată. Pierderi importante de gaz

Este vorba de "cea mai importantă investiție economică din istoria regiunii noastre", a salutat la rândul său premierul Guvernului regional din Aragon, Jorge Antonio Azcón.

Separat, Suzana Curic, director general la Amazon Web Services (AWS) pentru Spania și Portugalia, a precizat că centrele de date vizate vor fi alimentate numai cu energie din surse regenerabile.

FOTO Corespondență din Atena – Într-o intervenție-surpriză, cea mai mare companie energetică din Ucraina, a miliardarului Rinat Ahmetov, mulțumește României pentru sprijin. Ajutorul cerut din partea Europei CITEȘTE ȘI FOTO Corespondență din Atena – Într-o intervenție-surpriză, cea mai mare companie energetică din Ucraina, a miliardarului Rinat Ahmetov, mulțumește României pentru sprijin. Ajutorul cerut din partea Europei

La finele anului trecut, Amazon a publicat un raport în care a dezvăluit că are peste 181 de milioane de utilizatori frecvenți în Uniunea Europeană, dintre care aproape 35 de milioane în Franța, și angajează peste 150.000 de persoane în blocul comunitar. În Europa, Germania este cea mai mare piață a Amazon, cu 60,4 de milioane de utilizatori activi lunari. Urmează, în ordine, Italia (38,1 de milioane de utilizatori activi lunari), Franța (34,6 de milioane) și Spania (25 de milioane). Grupul american are 250 de depozite și centre logistice în UE. 

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
spania