ASF a autorizat prima platformă de crowdfunding din România

ASF a autorizat prima platformă de crowdfunding din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2022

Autoritatea de Supraveghere Financiară a autorizat Seedblink ca primă platformă de crowdfunding din România, respectiv în calitate de furnizor de servicii de finanțare participativă, la scurt timp după intrarea în vigoare, în luna august, a Legii 244/2022 care reglementează acest domeniu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Platforma românească de investiții pentru companii de tehnologie Seedblink este fondată de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău, alături de antreprenorul Iulian Pădurariu.

În iunie, Seedblink a deschis un birou la Atena, pentru a complementa planurile companiei de extindere și pentru a-și continua creșterea, după ce, în martie, a deschis primul birou din străinătate, la Sofia.

FOTO Cea mai veche cafenea a Bucureștiului, frecventată de Eminescu, Caragiale și Carol al II-lea - redeschisă într-o clădire istorică, de 210 ani CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai veche cafenea a Bucureștiului, frecventată de Eminescu, Caragiale și Carol al II-lea - redeschisă într-o clădire istorică, de 210 ani

Platforma susține că a ajutat startup-urile în a strânge peste 45 de milioane de euro în primii doi ani de la lansare.

Aproximativ 1.700 de startup-uri au fost evaluate, iar 60 dintre acestea, din opt țări, au lansat runde de finanțare pe SeedBlink. Printre cele mai mari runde de finanțare se numără FlowX, cu 1.6 milioane de euro (rundă de 7,3 milioane euro), Dronamics, cu 950.000 de euro (rundă de 3 milioane euro) și SeedBlink, cu auto-listare, cu 1,1 milioane euro (rundă de 3 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
seedblink