A fost divulgat prețul rezilierii contractului fostului CEO Audi, Rupert Stadler, aflat în arest

A fost divulgat prețul rezilierii contractului fostului CEO Audi, Rupert Stadler, aflat în arest
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 oct 2018

Rupert Stadler, CEO-ul Audi care a acceptat rezilierea contractului cu compania, din arest, ar putea primi o despăgubire de milioane de euro, în cazul în care va fi declarat nevinovat de judecători, în dosarul în care este arestat preventiv. Aceasta este condiția pe care a negociat-o pentru a accepta să iasă din contractul pe 5 ani semnat anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen Group și Audi AG au anunțat că au ajuns la un acord cu Rupert Stadler pentru rezilierea contractului pe care acesta îl avea și în consecință, Rupert Stadler nu va mai ocupa funcțiile de CEO și președinte al Consiliului de Administrație, cu efect imediat. Audi nu a publicat nicio informație privind condițiile financiare ale negocierilor, purtate între șefii Audi și avocații lui Stadler, însă publicația germană Handelsblatt susține, pe baza unor surse din interior, că suma despăgubirilor plătite de companie se ridică la 7 milioane de euro, însă acestea vor deveni scadente doar dacă procesul în care este acuzat de fraudă și declarații înșelătoare se va încheia cu achitarea fostului șef al Audi.

Audi a anunțat rezilierea contractului cu CEO-ul Rupert Stadler, aflat în arest preventiv. Nu au fost comunicate condițiile financiare de despărțire CITEȘTE ȘI Audi a anunțat rezilierea contractului cu CEO-ul Rupert Stadler, aflat în arest preventiv. Nu au fost comunicate condițiile financiare de despărțire

În plus, Stadler va primi și un bonus de 1,5 milioane de euro dacă nu se va angaja la o companie concurentă până în decembrie 2019. Un alt milion va fi plătit pentru prime și bonusuri din urmă, pentru alte acuzații primite de la declanșarea scandalului în 2015.

În cazul în care Rupert Stadler va fi declarat vinovat, toate aceste plăți vor fi anulate, fiind posibil să fie considerate echivalente cu despăgubirile pe care fostul CEO ar trebui să le plătească companiei pentru prejudicii de imagine.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
rupert stadler
reziliere contract
arest preventiv
sandalul diesel
dieselgate