Abonamentele pentru transportul public local din Constanța pot fi achitate și cu o aplicație pentru telefonul mobil

Abonamentele pentru transportul public local din Constanța pot fi achitate și cu o aplicație pentru telefonul mobil
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2019

Abonamentele pentru transportul public local din municipiul Constanța pot fi achitate și cu ajutorul unei aplicații pentru telefonul mobil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC), Constanța este primul oraș din România unde se pot plăti abonamentele nominale pentru transportul public cu telefonul mobil, scrie News.ro

DOCUMENT Plan elaborat la Finanțe împotriva șoferilor Uber și Taxify: ANAF se pregătește să lanseze controale CITEȘTE ȘI DOCUMENT Plan elaborat la Finanțe împotriva șoferilor Uber și Taxify: ANAF se pregătește să lanseze controale

“Odată cu introducerea posibilității de plată prin portofelul electronic mobilPay Wallet, călătorii pot achita rapid întreg portofoliul de titluri de călătorie cu tarif întreg pentru transportul public direct de pe smartphone, la orice oră, fără cash sau fără să mai caute chioșcurile de vânzare. Premiera constă în faptul că se pot achita digital inclusiv abonamentele nominale, care în mod tradițional se achiziționau numai la casa de bilete, deoarece mobilPay Wallet oferă posibilitatea de verificare a numelui clientului direct în aplicație”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, clientul selectează Abonament Constanța din lista serviciilor de Transport, iar în cazul în care verificarea profilului nu a fost făcută anterior de client în secțiunea Date Personale/Verificare Profil, este îndrumat să introducă datele și pozele solicitate care vor fi verificate și după caz, aprobate sau respinse manual de operatorii aplicației.

Pentru a plăti cu ajutorul portofelului electronic mobilPay Wallet, clientul alege tipul biletului sau abonamentului și linia dorită, confirmă plata alegând unul din cardurile Visa sau Mastercard deja salvate în aplicație și primește imediat pe e-mail și SMS confirmarea plății însoțită de seria și durata de valabilitate a titlului de călătorie cumpărat.

“Plata realizată va fi salvată automat în aplicație cu toate detaliile, pentru acces imediat și plăți viitoare și mai rapide. După prima plată, pentru toate abonamentele, clienții primesc notificare de reamintire înainte de expirarea abonamentului, cu posibilitatea reînnoirii printr-un singur click”, au mai precizat reprezentanții RATC.

De asemenea, biletele de transport de 1 călătorie, 60 de minute, 24 ore și 7 zile pot fi plătite în continuare și prin SMS, dacă utilizatorul trimite înainte de a urca în autobuz textul corespunzător titlului de călătorie dorit. Plata prin SMS este disponibilă în toate rețelele de telefonie mobilă.

Lansată anul trecut, în luna iunie, versiunea 2.0 a aplicației mobilPay Wallet poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android.

MobilPay Wallet este cea mai premiată soluție de plată din România și primul produs tech românesc premiat și consacrat în Silicon Valley încă din 2013. Este o aplicație complet gratuită pentru utilizatori, prin care plățile se fac instant din aplicație sau prin scanarea codului QR afișat la casele de marcat sau pe pagina de plată a magazinelor online.

viewscnt
Afla mai multe despre
abonamente
constanta
aplicatie telefon mobil