Acord preliminar între conducerea Alitalia și sindicat, pentru evitarea falimentului

Acord preliminar între conducerea Alitalia și sindicat, pentru evitarea falimentului
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2017

Conducerea operatorului aerian italian Alitalia a încheiat vineri un acord preliminar cu reprezentanții sindicali pentru reducerea numărului de locuri de muncă și a salariilor, în vederea evitării falimentului, au declarat oficiali ai sindicatului și ai guvernului de la Roma, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul este necesar Alitalia pentru obținerea de fonduri noi și trebuie aprobat prin vot de către angajați, pentru a intra în vigoare, scrie News.ro.

După discuții maraton care au avut loc joi noaptea, compania și sindicatul au convenit reducerea numărului de angajați care vor fi concediați de la 2.037 la 1.700 și limitarea tăierilor salariale la 8%, de la până la 30%, a declarat liderul sindicatului CGIL, Susanna Camusso, într-un comunicat.

Votul angajaților ar putea avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Metrorex începe, din 19 aprilie, modernizarea stațiilor. Primele lucrări, la Republica, Titan și Nicolae Grigorescu CITEȘTE ȘI Metrorex începe, din 19 aprilie, modernizarea stațiilor. Primele lucrări, la Republica, Titan și Nicolae Grigorescu

Ministrul Industriei, Carlo Calenda, a declarat la postul Radio 24 că dacă acordul va fi aprobat de angajați, acționarii ar trebui să contribuie cu fonduri, așa cum s-a stabilit.

Pachetul de finanțare pentru Alitalia este în valoare de 2 miliarde de euro și include fonduri de urgență de 400 de milioane de euro pentru ca operatorul să poată continua activitatea dacă planul de salvare nu va funcționa conform așteptărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
alitalia
faliment