Acțiunile Boeing cresc după rezultate peste așteptări obținute în trimestrul al treilea

Acțiunile Boeing cresc după rezultate peste așteptări obținute în trimestrul al treilea
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2016

Acțiunile Boeing au crescut miercuri cu până la 3,4%, după ce constructorul american de avioane a raportat profit și vânzări care au depășit așteptările analiștilor și a îmbunătățit estimările anuale, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul net a urcat la 2,3 miliarde de dolari, respectiv 3,6 dolari pe acțiune, de la 1,7 miliarde dolari, sau 2,47 dolari pe unitate în aceeași perioadă a anului trecut, susținut de factori fiscali favorabili, scrie News.ro.

Excluzând elementele excepționale, profitul este de 3,51 dolari pe acțiune, cu mult peste așteptările analiștilor, de 2,61 dolari pe unitate.

Veniturile au scăzut cu 8%, la 23,9 miliarde de dolari, de la 25,8 miliarde de dolari în intervalul similar al anului trecut, dar au depșit previziunile analiștilor, de 23,6 miliarde de dolari.

Volkswagen a obținut aprobarea justiției americane pentru acordul de 14,7 miliarde de dolari din scandalul emisiilor CITEȘTE ȘI Volkswagen a obținut aprobarea justiției americane pentru acordul de 14,7 miliarde de dolari din scandalul emisiilor

Compania a îmbunătățit estimarea referitoare la profitul pe acțiune din acest an la 7,1-7,3 dolari, de la 6,4-6,6 dolari pe unitate. Previziunea pentru veniturile anuale a fost majorată la 93,5-95,5 miliarde dolari, de la 93-95 miliarde dolari.

Acțiunile Boeing au scăzut în acest an cu 3,9%, în timp ce indicele Dow Jones Industrial a urcat cu 4,3%.

Concurentul european Airbus a raportat tot miercuri profit înainte de dobânzi și taxe (EBIT) în scădere cu 21% în trimestrul al treilea, la 731 milioane de euro, și vânzări în declin cu 1%, la 14 miliarde de euro, din cauza problemelor de producție.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing