Acțiunile Tesla au crescut cu peste 12%; Musk și-a cerut scuze pentru jignirile adresate în trecut unor analiști

Acțiunile Tesla au crescut cu peste 12%; Musk și-a cerut scuze pentru jignirile adresate în trecut unor analiști
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2018

Acțiunile Tesla au crescut joi cu peste 12%, după ce compania a convins investitorii că poate genera flux pozitiv de numerar și să obțină profit, în timp ce directorul general Elon Musk și-a cerut scuze pentru jignirile adresate în trecut unor analiști, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea acțiunilor a adăugat circa 6,27 de miliarde de dolari la capitalizarea de piață a companiei și a conferit acesteia o evaluare de 57,35 de miliarde de dolari. În acest fel Tesla a devansat General Motors și a devenit producătorul auto american cu cea mai mare valoare de piață, scrie News.ro.

Musk a afirmat miercuri, într-o conferință cu analiștii, că producătorul de automobile electrice nu va mai avea nevoie să atragă capital și că cheltuielile de capital vor fi de aproape 2,5 miliarde de dolari, sub așteptările analiștilor.

Volskwagen intenționează să construiască propria uzină de baterii solid-state, în Europa, pentru a nu mai depinde de furnizorii din Asia CITEȘTE ȘI Volskwagen intenționează să construiască propria uzină de baterii solid-state, în Europa, pentru a nu mai depinde de furnizorii din Asia

Fondatorul Tesla a atras atenția mai ales prin scuzele exprimate în timpul conferinței. Anterior, acesta i-a insultat pe unii analiști și a nemulțumit investitorii și acționarii, iar compania a pierdut atunci 2 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră.

”Doresc să îmi cer scuze pentru că am fost nepoliticos la conferința precedentă. Nu cred că există vreo scuză pentru proastă creștere. Mi-am încălcat propria regulă în această privință”, a spus Musk.

Trimestrul trecut, Musk a spus despre întrebările puse de doi analiști că sunt ”plictisitoare” și ”idioate” și a refuzat să răspundă la ele.

În acest trimestru, nu doar că Mosk a evitat controversele, dar și-a cerut și scuze ambilor analiști.

Acțiunile companiei au crescut cu 12,2%, la 337,68 dolari pe unitate.

Tesla a încheiat trimestrul al doilea cu rezerve de numerar de 2,78 de miliarde de dolari, după ce a făcut cheltuieli de capital de 610 milioane de dolari.

Analiști ai băncii Barclays au sugerat că Tesla a recurs la o linie de credit de 458 de milioane de dolari, ceea ce i-a mărit rezervele de capital  la sfârșitul trimestrului.

Miercuri, Musk a reiterat  obiectivul de a ajunge la o producție de 6.000 de automobile Model 3 pe săptămână până la sfârșitul lunii august.

În trimestrul al doilea, Tesla a înregistrat o pierdere record de 718 milioane de dolari, dar analiștii și investitorii s-au concentrat pe factorii pozitivi și  în special pe comportamentul pozitiv al lui Musk la conferința cu analiștii.

Cel puțin trei case de brokeraj au majorat prețurile țintă pentru acțiunile Tesla.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni