Administrația Trump blochează normele de mediu impuse industriei auto în timpul lui Obama

Administrația Trump blochează normele de mediu impuse industriei auto în timpul lui Obama
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2018

Agenția federală pentru protecția mediului EPA și agenția securității rutiere NHTSA au anunțat joi că suspendă norme de mediu constrângătoare impuse industriei automobilului în timpul administrației lui Barack Obama, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cele două agenții de reglementare propun în locul lor noi reguli, mai puțin exigente, care ar putea să intensifice un conflict între administrația lui Donald Trump și statul California, care militează pentru mașini ”curate”, scrie News.ro.

Fostele norme prevedeau creșteri treptate ale autonomiei vehiculelor, în vederea atingerii unui obiectiv de 54,5 mile pe galonul de benzină (4,32 de litri la suta de kilometri) în 2025.

FOTO Noul Santa Fe, lansat în România: o singură motorizare, o singură echipare. La ce preț este vândut CITEȘTE ȘI FOTO Noul Santa Fe, lansat în România: o singură motorizare, o singură echipare. La ce preț este vândut

”Noi onorăm promisiunea pe care președintele Trump le-a făcut-o americanilor de a aduce o soluție la problema economiei de carburant și a normelor emisiilor de dioxid de carbon (CO2)”, a anunțat Andrew Wheeler, directorul EPA.

”Propunerea noastră este să se ajungă la un echilibru de reglementare fondat pe informațiile cele mai recente și să se pună în aplicare o soluție pentru cele 50 de state care să permită mai multor americani să poată să cumpere un vehicul mai puțin poluant, sigur, nou și mai puțin scump”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
industria auto